Η επιδημία θα συνεχίζει να τροφοδοτείται εάν τα ασυμπτωματικά άτομα δεν εντοπιστούν και απομονωθούν στο γενικό πληθυσμό.

Αυτή είναι η προειδοποίηση του Andrea Crisanti, μετά την αποκάλυψη  του «φοβερού ποσοστού» που βρέθηκε στο Vo (σχεδόν το 50% των μολυσμένων). Ο καθηγητής μικροβιολογίας δεν χρησιμοποίησε μισόλογα για να μιλήσει για το τι θεωρεί μια «ανεύθυνη στάση» από τον ΠΟΥ, η οποία συνεχίζει να λέει ότι η μετάδοση γίνεται από συμπτωματικά άτομα. Πριν από 30 ημέρες, μέσω της Περιφέρειας Veneto αυτά τα δεδομένα γνωστοποιήθηκαν, αλλά για τον Walter Ricciardi – σύμβουλο του Υπουργού Υγείας Roberto Speranza – δεν μπορούσαν να ληφθούν υπόψη «χωρίς επιστημονική δημοσίευση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άρθρο είναι τώρα έτοιμο και περιμένει την αναθεώρηση «ενός από τα πιο διάσημα περιοδικά στον κόσμο». Υπήρξε επίσης μια προειδοποίηση προς τη Ρώμη: «Έχουν χάσει πολύτιμο χρόνο κι αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος για να αντιμετωπιστεί  μια επιδημία».

Ο Διευθυντής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Πάντοβα αρνήθηκε να επιτεθεί στο έργο της κυβέρνησης. Το δάχτυλό του είναι στην πραγματικότητα στραμμένο ενάντια στον ΠΟΥ. «Οι Κινέζοι είπαν ψέματα στον κόσμο και δεν γνωστοποίησαν  το θεμελιώδες ζήτημα της μετάδοσης του ιού από ασυμπτωματικά άτομα, αλλά και ο ΠΟΥ που πήγε στην Κίνα για να επιθεωρήσει με μια ομάδα εργασίας, τι ελέγχους έκανε;».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης