Ο Πακιστανός δικηγόρος που βοήθησε να απελευθερωθεί μια χριστιανή που είχε καταδικαστεί σε θάνατο στο Πακιστάν για βλασφημία θα αναζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ολλανδία μετέδωσε σήμερα ο ολλανδικός ειδησεογραφικός ιστότοπος NU.nl

«Περιμένω μια προσφορά της ολλανδικής κυβέρνησης» ανέφερε ο δικηγόρος της Άσια Μπίμπι, Σάιφ ουλ Μουλούκ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπίμπι δικάστηκε για βλασφημία το 2010 επειδή φερόταν να είχε μιλήσει υποτιμητικά για το Ισλάμ και είχε καταδικαστεί σε θάνατο. Ο Μουλούκ βοήθησε να ανατραπεί η απόφαση και έχει απειληθεί από οργισμένο όχλο που καλούσε για τον θάνατο των δικαστών που έκριναν την υπόθεση.

Ο δικηγόρος, δήλωσε τη Δευτέρα ότι διέφυγε από το Πακιστάν το Σάββατο εκφράζοντας φόβους για την ασφάλεια της οικογένειάς του. Πλέον έχει καταφύγιο από μια ολλανδική οργάνωση το «Σύνδεσμο για τους Διωκόμενους Χριστιανούς». Σημείωσε ότι δεν έχει καμία ιδέα για το που βρίσκεται η Μπίμπι.

Ισλαμιστές έχουν κατέβει σε απεργία σε πολλές μεγάλες πόλεις στο Πακιστάν στο πλαίσιο των πολυήμερων διαδηλώσεων εναντίον της Μπίμπι. Έχουν πει πως θα κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους αν της επιτραπεί να φύγει από τη χώρα. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα απαγορεύσει την έξοδό της από τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης