Ο δικηγόρος της Άσια Μπίμπι διέφυγε στην Ολλανδία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018, 15:18
Ο δικηγόρος της Άσια Μπίμπι διέφυγε στην Ολλανδία
Ο Πακιστανός δικηγόρος που βοήθησε να απελευθερωθεί μια χριστιανή που είχε καταδικαστεί σε θάνατο στο Πακιστάν για βλασφημία διέφυγε στην Ολλανδία, ανέφερε σήμερα μια ολλανδική οργάνωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των χριστιανών.

Ο δικηγόρος της Άσια Μπίμπι, Σάιφ ουλ Μουλούκ, έφυγε από το Πακιστάν το Σάββατο, επειδή φοβόταν ότι θα δεχόταν επίθεση μετά την ανατροπή της καταδίκης της Μπίμπι την περασμένη Τετάρτη, ανέφερε ο Σύνδεσμος για τους Διωκόμενους Χριστιανούς.

Η Μπίμπι καταδικάστηκε για βλασφημία το 2010 επειδή φερόταν να είχε μιλήσει υποτιμητικά για το Ισλάμ και είχε καταδικαστεί σε θάνατο. Ο Μουλούκ βοήθησε να ανατραπεί η απόφαση και έχει απειληθεί από οργισμένο όχλο που καλούσε για τον θάνατο των δικαστών που έκριναν την υπόθεση.

Δύο Πακιστανοί πολιτικοί που προσπάθησαν να βοηθήσουν την Μπίμπι δολοφονήθηκαν. Διάφορα κόμματα στο ολλανδικό κοινοβούλιο έχουν πει πως θα βοηθήσουν παρέχοντας προσωρινό καταφύγιο στην Μπίμπι αν καταφύγει εκεί.

Ισλαμιστές έχουν κατέβει σε απεργία σε πολλές μεγάλες πόλεις στο Πακιστάν στο πλαίσιο των πολυήμερων διαδηλώσεων εναντίον της Μπίμπι. Έχουν πει πως θα κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους αν της επιτραπεί να φύγει από τη χώρα. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα απαγορεύσει την έξοδό της από τη χώρα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018, 15:18