Ο δήμαρχος Νίκαιας ζητάει περισσότερα χρήματα από την Ευρώπη για την ασφάλεια

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017, 15:23
Ο δήμαρχος Νίκαιας ζητάει περισσότερα χρήματα από την Ευρώπη για την ασφάλεια
Ο δήμαρχος της γαλλικής πόλης Νίκαιας, όπου δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν πέρυσι σε μια φονική επίθεση με φορτηγό, δήλωσε ότι τον επόμενο μήνα θα συναντηθεί με Ευρωπαίους εταίρους του για να δει πώς μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια μετά την χθεσινή επίθεση στη Βαρκελόνη.

Στην περυσινή επίθεση στη γαλλική Ριβιέρα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σκοτώθηκαν 86 άνθρωποι, με το συμβάν αυτό να είναι το πρώτο μιας σειράς αντίστοιχων επιθέσεων σε ευρωπαϊκές πόλεις.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η ζωή θα υπερισχύσει του θανάτου και ότι θα θριαμβεύσουμε έναντι της βαρβαρότητας και του τρόμου», δήλωσε ο Κριστιάν Εστροζί σε δημοσιογράφους, αφού τίμησε τα θύματα της Βαρκελόνης στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ όπου δεκάδες έχασαν τη ζωή τους πέρυσι ανήμερα της Ημέρας της Βαστίλης.

«Είναι σαφές ότι οι δήμαρχοι – είτε είναι στο Βερολίνο, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Νίκαια, τη Βαρκελόνη ή τη Στοκχόλμη – είναι οι πρώτοι που βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτή τη βία και οι οποίοι διαχειρίζονται αυτούς τους δημόσιους χώρους… αλλά δεν είμαστε εμείς αυτοί που συμμετέχουμε σε μεγάλες εθνικές και ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε.

Ο Εστροζί δήλωσε ότι έλαβε τη δύσκολη απόφαση να δαπανήσει 30 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του για να προστατεύσει περιοχές της Νίκαιας που μπορεί να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων με οχήματα και ότι οι πόλεις χρειάζονται περισσότερα χρήματα για να αντιμετωπίσουν τις νέες απειλές.

Δήλωσε ότι οι δήμαρχοι μιας σειράς πόλεων, τις οποίες δεν κατανόμασε, θα συναντηθούν στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στη Νίκαια με τον Τζούλιαν Κινγκ, τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα ασφάλειας. Θα συζητήσουν τρόπους για να βελτιώσουν την κατάσταση και να αναθεωρήσουν τις εθνικές και την ευρωπαϊκή νομοθεσίες και τις προτάσεις που κατά καιρούς θεωρήθηκαν πολύ περιοριστικές.
«Δεν θα κερδίσουμε τον πόλεμο με τους κανόνες της ειρήνης», δήλωσε ο Εστροζί.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017, 15:23