Επίθεση που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, με το τρομοκρατικό χτύπημα τον περασμένο Ιούλιο στη Νίκαια της Γαλλίας, σημειώθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για δώδεκα νεκρούς και 50 τραυματίες. 

«Καθόμασταν και πίναμε το ποτό μας και τότε ακούσαμε έναν πραγματικά δυνατό κρότο και η χριστουγεννιάτικη αγορά σκοτείνιασε. Το φορτηγό πατούσε πάνω σε ανθρώπους. Στη συνέχεια… σκοτάδι» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας για τα όσα διαδραματίστηκαν εχθές το βράδυ στη γερμανική πρωτεύουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιος άλλος τόνισε: «Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που ούρλιαζαν. Είδα σκισμένα σώματα πάνω σε ξύλινες πλάκες. Ευτυχώς φύγαμε εγκαίρως. Δεν ξέρεις τι άλλο μπορεί να συμβεί».

«Έγινε σίγουρα σκόπιμα» υποστήριξε ένας τουρίστας από το Μπέρμιγχαμ, προσθέτοντας ότι βοήθησε ανθρώπους που φαίνεται να είχαν σπασμένα άκρα, την ώρα που άλλοι είχαν παγιδευτεί κάτω από κατεστραμμένα περίπτερα της αγοράς.

Σύμφωνα με το Sky News, όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής έχουν βάλει… λουκέτο στις κεντρικές εισόδους σε μία πόλη που βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ένα φορτηγό 19 τόνων παρέσυρε συγκεντρωμένο πλήθος στη γαλλική πόλη της Νίκαιας, σκοτώνοντας 86 ανθρώπους, σε μια παρόμοια επίθεση που είχε «παγώσει» την Ευρώπη.

Η τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια σημειώθηκε κατά τους εορτασμούς της Εθνικής εορτής της Γαλλίας για την πτώση της Βαστίλης, στις 14 Ιουλίου 2016 και ώρα 22:40 μ.μ. Ένα φορτηγό με ταχύτητα 70 χλμ/ώρα, γεμάτο με όπλα και χειροβομβίδες, είχε πέσει τότε πάνω σε πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ για να παρακολουθήσει τη ρίψη πυροτεχνημάτων.

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης