Ένα 15χρονο αγόρι συνελήφθη στο Παρίσι και προφυλακίστηκε με την υποψία ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση, όπως αναφέρει πηγή κοντά στην έρευνα.

Είναι ο τρίτος 15χρονος που συλλαμβάνεται εντός των τελευταίων πέντε ημερών και τίθεται σε προσωρινή κράτηση για επίσημη έρευνα σχετικά με υπόθεση τρομοκρατίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλλήψεις αυτές έρχονται μετά τις νέες απειλές από την ομάδα του Ισλαμικού Χαλιφάτου (IS) για επιθέσεις σε στόχους στη Δύση.

Το αγόρι, που περιγράφεται ως φοιτητής κατηγορίας Α, συνελήφθη την Πέμπτη και προφυλακίστηκε εχθές λόγω διασυνδέσεών του με τρομοκρατικό δίκτυο.

Σύμφωνα με την πηγή, ο έφηβος είχε έρθει σε επαφή με τον Rachid Kassim – γάλλος πολίτης μέλος του Ισλαμικού Χαλιφάτου (IS) ο οποίος καταζητείται από την αστυνομία – μέσω του φόρουμ κρυπτογραφημένων τηλεγραφημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έφηβος εξέφρασε την προθυμία του να πραγματοποιήσει τρομοκρατική θηριωδία, όπως ανέφερε σε μήνυμα που είχε στείλει στον Κασίμ. 

Συμμαθητές στο σχολείο του αγοριού στο κέντρο του Παρισιού, δήλωσαν σοκαρισμένοι από τη σύλληψη του εφήβου. Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 2, τον περιέγραψαν ως ένα «κοινωνικό και καλό» παιδί.

Ήταν ένας από τους καλύτερους «φοιτητές» στην κατηγορία του. Είχε πραγματικά καλούς βαθμούς και οι γονείς του ήταν ευτυχισμένοι γι’ αυτό. Ένας συμμαθητής του, είπε ότι ποτέ δεν μίλησε για τη Συρία.

Ο έφηβος παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι ήταν σε επαφή με τον Isis για επικείμενη επίθεση αυτοκτονίας και από τους δικαστές αντιμετωπίζεται πλέον ως μέλος της ομάδος του τρομοκράτη Κασίμ. 

Ο Κασίμ είναι ο άνθρωπος που προσέθεσε με την καθοδήγησή του τον πιο φρικιαστικό κρίκο στην αλυσίδα των αποτρόπαιων τρομοκρατικών επιθέσεων των Ισλαμιστών μαχητών του αυτοαποκαλούμενου Χαλιφάτου, με τον αποκεφαλισμό του 86χρονου πατέρα Ζακ Χάμελ στην ενορία του Αγίου Στεφάνου, στη Γαλλία αυτό το καλοκαίρι, μέσα στον καθολικό ναό του Ντε Ρουβριέ, στο Σεντ Ετιέν.

Ο Ρασίντ Κασίμ, έχει αναδειχθεί ως οργανωτής μιας σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία και όπως αποδεικνύεται προσφάτως είχε έρθει σε επαφή και με τις τέσσερις γαλλίδες γυναίκες που συνελήφθησαν νωρίτερα αυτό το μήνα, μετά τις πληροφορίες ότι σχεδιάζαν επίθεση σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού. Η επίθεση απέτυχε, όταν η αστυνομία ανακάλυψε ένα αυτοκίνητο γεμάτο με φιάλες αερίου κοντά στο φημισμένο καθεδρικό ναό Notre Dame (Παναγία των Παρισίων) της πρωτεύουσας. Τα τρέχοντα ίχνη του τρομοκράτη του Isis παραμένουν άγνωστα.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο, συνολικά 37 ανηλίκοι έχουν τεθεί επί του παρόντος υπό επίσημη έρευνα για εμπλοκή σε εξτρεμιστικές οργανώσεις Ισλαμικής υφής στη Γαλλία.

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης