Πρότυπο μετριοπαθούς χώρας στα θρησκευτικά ζητήματα χαρακτήρισε την Αίγυπτο ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Η επίσκεψη του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας γίνεται σε μία εποχή που η Γαλλία προσπαθεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχουν προκαλέσει πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για το Ισλάμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη χθεσινή επίσκεψη του Ζαν-Ιβ Λεντριάν στο Κάιρο, η Γαλλία εξέφρασε την επιθυμία της να εμβαθύνει τη συνεργασία με την Αίγυπτο για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου φαινομένου του εξτρεμισμού και της μισαλλοδοξίας.

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε τον σεβασμό και την εκτίμηση της Γαλλίας προς όλες τις θρησκείες και τις θρησκευτικές αξίες και αρχές και εξήρε τις προσπάθειες της Αιγύπτου υπό τον πρόεδρο Αλ Σίσι να επιτρέψει τον διάλογο μεταξύ των διαφορετικών θρησκειών.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος ηγέτης τόνισε την ανάγκη να ενισχυθούν οι προσπάθειες όλων για την καθιέρωση της ανεκτικότητας μεταξύ των θρησκειών, για την επέκταση των γεφυρών κατανόησης και την αποφυγή των επιθέσεων κατά θρησκευτικών συμβόλων, ενώ επισήμανε την εμπειρία της Αιγύπτου στην εδραίωση της ανοχής, αλλά και την ξεκάθαρη επιθυμία της χώρας να καταγγέλλει τη βία, την εξτρεμιστική σκέψη και την τρομοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ συναντήθηκε επίσης και με τον Μεγάλο Ιμάμη του Ελ Άζχαρ και κορυφαία θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου, τον Άχμεντ Ελ Τάγεμπ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης