Εξαπλώνεται η φήμη του ομογενούς Νικόλαου Σαραμάσκου, ο οποίος κατοικεί στο Χόμπαρτ της ακριτικής Τασμανίας.

Ο Έλληνας έχει γίνει διάσημος για την παραγωγή χρυσανθέμων. Γεννήθηκε στην Κίμωλο και μετανάστευσε παιδί ακόμη στην Αυστραλία, όπου μπήκε στη βιοπάλη. Τα γράμματά του είναι λίγα, καθώς η φτώχεια δεν άφηνε περιθώριο για «πολυτέλειες»… Έτσι, από τρυφερή ηλικία «βγήκε» στη θάλασσα μαζί με τον αδελφό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν μεγάλωσε λίγο, έφυγε για την Αίγυπτο και κατόπιν για την Ινδία. Μόνο που εκεί η ζέστη ήταν ανυπόφορη και, μόλις του δόθηκε ευκαιρία, παρέα με έναν φίλο του, πήρε τον δρόμο για την Αυστραλία. Αποβιβάστηκαν στην καρδιά των μεταναστών, στη Μελβούρνη, όπου έμεινε για λίγο χρονικό διάστημα. Το ανήσυχο πνεύμα του και οι πιέσεις γνωστών τον οδήγησαν στην Τασμανία, όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Χόμπαρτ.

Όταν εργαζόταν ως υπάλληλος, ένας από τους εργοδότες του, φημισμένος καλλιεργητής χρυσανθέμων, κέντρισε το ενδιαφέρον του νεαρού Νικ. Τον μύησε στην τέχνη της καλλιέργειας κι εκείνος επιδόθηκε με ζήλο. Στο Χόμπαρτ στέγασε τον δικό του «κήπο της Εδέμ».

Όλο τον χρόνο καλλιεργεί χρυσάνθεμα υψηλής ποιότητας, τα οποία μεγαλώνει με απέραντη αγάπη και στοργή σαν μάνα, σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, σχημάτων και μεγεθών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης