Ο Εμανουέλ Μακρόν άνοιξε τις εργασίες του φόρουμ για την ειρήνη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018, 19:24
Ο Εμανουέλ Μακρόν άνοιξε τις εργασίες του φόρουμ για την ειρήνη
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν άνοιξε το απόγευμα της Κυριακής τις εργασίες του διεθνούς φόρουμ για την ειρήνη στο Παρίσι με τη συμμετοχή δεκάδων ηγετών της διεθνούς κοινότητας.

«Η Ιστορία θα καταγράψει χωρίς αμφιβολία μια εικόνα, εκείνη των 84 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που παρίστανται εδώ, ενώ χθες αντιπροσώπευαν έθνη που είχαν εμπλακεί στον πόλεμο, ενώθηκαν (σήμερα) κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου στην ειρήνη» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε μια σύντομη τοποθέτησή του λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του φόρουμ.

«Όμως αυτό που παραμένει αβέβαιο για το μέλλον, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα ερμηνευτεί αυτή η εικόνα. Θα είναι το φωτεινό σύμβολο της διαρκούς ειρήνης ή αντιθέτως το φωτογραφικό στιγμιότυπο των τελευταίων στιγμών της ενότητας, προτού ο κόσμος βυθιστεί σε μια νέα αταξία;» διερωτήθηκε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους. «Αυτό επαφίεται μονάχα σε εμάς» τόνισε. 

«Ο κόσμος στον οποίο ζούμε έχει αποδυναμωθεί από τις κρίσεις που αποσταθεροποιούν τις κοινωνίες μας» υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Και εμείς έχουμε καταστεί πιο εύθραυστοι από την αναβίωση των θλιβερών παθών, του εθνικισμού, του ρατσισμού, του αντισημιτισμού, του εξτρεμισμού, τα οποία θέτουν εν αμφιβόλω αυτόν τον ορίζοντα που οι λαοί μας αναμένουν» σημείωσε.

«Αυτό το φόρουμ του Παρισιού για την ειρήνη θα έχει ως αποστολή κάθε χρόνο να ενώσει τον έναν με τον άλλον προκειμένου να προωθήσουμε συγκεκριμένες ενέργειες, με στόχο αυτή η δουλειά για την ειρήνη να καταγράφει λίγο περισσότερη πρόοδο κάθε χρόνο» επεσήμανε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018, 19:24