Ο οίκος Valentino πρόκειται να αλλάξει ιδιοκτήτη και να περάσει από την εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Permira στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ, όπως αναφέρουν οι «Financial Times», «Telegraph» και άλλες οικονομικές εφημερίδες.

Οι συζητήσεις για την πώληση του ομίλου, που περιλαμβάνει και τους οίκους Hugo Boss και Missoni, άρχισαν πριν από πέντε χρόνια, όταν η Permira είχε αποκτήσει το Valentino Group, καταβάλλοντας στον Ιταλό επιχειρηματία του Μιλάνου Ματέο Μαρτζότο το ποσό των 2,6 δισ. ευρώ. Σήμερα, ο όμιλος δεν έχει μερίδα συμμετοχής στη Hugo Boss, παρά μόνο στην οικογενειακή επιχείρηση των Missoni.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το 2008 πάντως, ο όμιλος πέρασε δύσκολες στιγμές λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης και, παρά τη μεγάλη προβολή των δημιουργιών του από αστέρες του Hollywood, οι πωλήσεις μειώθηκαν σημαντικά, όταν έσκασε η «φούσκα» του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ο ιταλικός οίκος δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που θέλουν τον εμίρη του Κατάρ να διαθέτει έως και 600.000.000 ευρώ για τα μάτια της όμορφης Μούτζα Μπιτ Μασέρ Παλ Μισνέντ.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης