Ο επικεφαλής της παλαιστινιακής διαπραγματευτικής ομάδας Σάεμπ Ερεκάτ δήλωσε σήμερα ότι αντιμετωπίζει «δύσκολα» συμπτώματα αφού μολύνθηκε από τον νέο κορωνοϊό, αλλά τα πράγματα είναι «υπό έλεγχο».

Ο Ερεκάτ, 65 ετών, βουλευτής από την Ιεριχώ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανέφερε στο Twitter ότι βρίσκεται σε απομόνωση και λαμβάνει ιατρική θεραπεία στο σπίτι, μία ημέρα αφού επιβεβαίωσε ότι μολύνθηκε από τον νέο κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ερεκάτ ακύρωσε όλες τις συναντήσεις και τα ραντεβού του. Υπάρχει αυξημένη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του καθώς έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονα στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2017.

Σε διάφορα σημερινά tweet, ο Ερεκάτ είπε πως παρουσιάζει «δύσκολα συμπτώματα λόγω έλλειψης ανοσίας ως αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης πνεύμονα στην οποία υποβλήθηκα», αλλά ευχαρίστησε όσους του έστειλαν ευχές και είπε πως «τα πράγματα είναι υπό έλεγχο, δόξα τω Θεώ».

Ο Ερεκάτ είναι γενικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) και ένα από τα νεότερα μέλη των πιο υψηλόβαθμων οργάνων της, της Εκτελεστικής Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέλος της Φάταχ, της πιο ισχυρής παράταξης εντός της ΟΑΠ, είναι ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα της παλαιστινιακής ηγεσίας δεκαετίες τώρα, ειδικά σε διεθνή ακροατήρια.

Βετεράνος διαπραγματευτής και εκπρόσωπος, είναι ένας από τους πιο υψηλόβαθμους συμβούλους του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, και έχει υπηρετήσει επίσης σε υψηλόβαθμα αξιώματα υπό τον προκάτοχο του Αμπάς, τον Γιάσερ Αραφάτ. Υπήρξε διαπραγματευτής από τις πρώτες δημόσιες συνομιλίες με το Ισραήλ το 1991 στη διάσκεψη της Μαδρίτης, όταν πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο πατέρας Τζορτζ Μπους: τότε ο Ερεκάτ ήταν μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της ΟΑΠ η οποία περιελάμβανε επίσης τη Χανάν Ασράουι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης