Ο επιτετραμμένος της Ουκρανίας εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν σήμερα στην Τεχεράνη σχετικά με σχόλιο αξιωματούχου της χώρας του για την επίθεση με drones που δέχθηκε χθες, Κυριακή, στρατιωτικό εργοστάσιο στην επαρχία Ισφαχάν, στο κεντρικό Ιράν, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ουκρανία, η οποία κατηγορεί το Ιράν ότι παρέχει εκατοντάδες drones (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) στη Ρωσία για να επιτίθεται σε στόχους αμάχων σε ουκρανικές πόλεις που βρίσκονται μακριά από το μέτωπο, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέδεσε άμεσα το περιστατικό στο Ιράν με τον πόλεμο εκεί.

«Εκρηκτική νύχτα στο Ιράν», σχολίασε χθες, Κυριακή, σε μήνυμά του στο Twitter ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ.«Σας προειδοποιήσαμε».

Αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στο Reuters ότι το Ισραήλ φαίνεται να βρίσκεται πίσω από την επίθεση που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας τις πρώτες ώρες της Κυριακής. Το Ιράν ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε την επίθεση και ότι δεν προκλήθηκαν απώλειες ή σοβαρές ζημιές.

Το Ιράν έχει παραδεχθεί ότι έχει στείλει τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία, αλλά δηλώνει ότι αυτά είχαν σταλεί πριν από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία πέρυσι. Η Μόσχα αρνείται ότι οι δυνάμεις της χρησιμοποιούν ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία, αν και πολλά έχουν καταρριφθεί και ανακτηθεί εκεί.

Το Κρεμλίνο καταδικάζει την επίθεση

Παράλληλα το Κρεμλίνο καταδίκασε σήμερα την χθεσινή επίθεση με drones σε στρατιωτικό εργοστάσιο στο Ιράν και σημείωσε ότι ερευνά τι συνέβη.

«Σε κάθε περίπτωση, μόνον να καταδικάσει μπορεί κάποιος τις ενέργειες αυτού του είδους κατά κυρίαρχου κράτους», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παράλληλα και το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας καταδίκασε την επίθεση αυτή και προειδοποίησε εναντίον των, όπως τις χαρακτήρισε, “προκλητικών” ενεργειών που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν την κλιμάκωση μιας ήδη τεταμένης κατάστασης.

«Οι καταστροφικές αυτές ενέργειες θα μπορούσαν να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή», σημείωσε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης