Ο Ερντογάν κάλεσε σε προσευχή τους πολίτες στο τέμενος του Προεδρικού

Ο Ερντογάν κάλεσε σε προσευχή τους πολίτες στο τέμενος του Προεδρικού
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα το πρωί σε προσευχή τους Τούρκους πολίτες από το τέμενος του προεδρικού συγκροτήματος στην Άγκυρα, έξι ημέρες μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα που έγινε με στόχο την ανατροπή του.

Η προσευχή μεταδόθηκε από τα μεγάφωνα του τεμένους και από τον ιστότοπο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Yeni Safak».

Παράλληλα, σε μηνύματα που φέρουν την υπογραφή RTErdogan και εστάλησαν σε διάφορους αριθμούς κινητών τηλεφώνων στη χώρα, ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους πολίτες να συνεχίσουν να κατεβαίνουν στους δρόμους για να αντισταθούν στους «τρομοκράτες».

«Οι πλατείες δεν ανήκουν στα τανκ. Οι πλατείες ανήκουν στο έθνος» αναφέρεται στο μήνυμα που φέρει την υπογραφή του Τούρκου προέδρου.

Η Άγκυρα κατηγορεί τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ότι υποκίνησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σήμερα τέθηκε σε ισχύ, μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα για τρεις μήνες, την οποία ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Ερντογάν.

Η κατάσταση αυτή, η οποία προβλέπεται από το άρθρο 120 του συντάγματος, μπορεί να επιβληθεί σε όλη ή σε τμήμα της επικράτειας για μια μέγιστη περίοδο έξι μηνών στην περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος για σοβαρές ενέργειες που αποσκοπούν στην κατάλυση της δημοκρατικής τάξης, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. Βάσει αυτής επιβάλλονται κυρίως περιορισμοί στην ελεύθερη κυκλοφορία και στην πραγματοποίηση διαδηλώσεων.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016, 12:58