Σαρωτικούς ελέγχους πραγματοποιούν τα συνεργεία της οικονομικής αστυνομίας της Τουρκίας σε όλη τη χώρα, προκειμένου να… ξετρυπώσουν όσους παραγωγούς κρεμμυδιών «στοκάρουν» το απόθεμα τους, χωρίς να το διαθέτουν στην αγορά.

Η αιτία είναι η απότομη αύξηση της τιμής του κρεμμυδιού, εξαιτίας μιας ασθένειας, όπως ισχυρίζονται οι παραγωγοί. Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, διαπιστώθηκαν φαινόμενα «απόκρυψης» των αποθεμάτων, προκειμένου οι έμποροι να επωφεληθούν από τις αυξημένες τιμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρόκειται για ένα από τα πρώτα φαινόμενα της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη γείτονα, εξαιτίας της οποίας γίνονται πια ανατιμήσεις στα βασικά αγαθά, ενώ είχαν προηγηθεί οι χρεοκοπίες μεγάλων εταιρικών κολοσσών.

Ως εκ τούτου, ο Ερντογάν κηρύττει τον πόλεμο στους «μαυραγορίτες», θέλοντας να περάσει το μήνυμα θωράκισης των εισοδημάτων των χαμηλών και μεσαίων τάξεων, αλλά και ελέγχου της οικονομίας στο πολύ δύσκολο διάστημα που διανύει. Η κρίση αυτή αλλά και οι αυστηρές πολιτικές του Ερντογάν αναμένεται να κρατήσουν τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του 2019 και τις περιφερειακές εκλογές.

Με προσωπική εντολή του Ερντογάν λοιπόν, στον γαμπρό του υπουργό Οικονομικών, τα συνεργεία έλεγξαν από το πρωί 45 αποθήκες, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τους πολίτες να καταγγέλουν στις αρχές περιστατικά «στοκαρίσματος» των κρεμμυδιών, όποτε τα διαπιστώνουν… 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης