Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες κατήγγειλε την Τετάρτη την αναγνώριση από τη διπλωματία των ΗΠΑ της νέας «de facto κυβέρνησης» που σχηματίστηκε μετά την παραίτησή του από το αξίωμα την Κυριακή και τη φυγή του από τη χώρα με προορισμό το Μεξικό, όπου του προσφέρθηκε πολιτικό άσυλο.

Η δεύτερη αντιπρόεδρος της Γερουσίας της Βολιβίας Τζανίνε Άνιες αυτοανακηρύχθηκε μεταβατική πρόεδρος την Τρίτη, παρά την έλλειψη απαρτίας στο βολιβιανό Κογκρέσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βετεράνος σοσιαλιστής πολιτικός καταγγέλλει ότι η παραίτησή του οφειλόταν σε στρατιωτικό πραξικόπημα. Σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο Μοράλες απέδωσε τις εξελίξεις στη χώρα του σε μια «πολιτική και οικονομική συνωμοσία» που υποστηρίχθηκε, αν δεν προήλθε, από τις ΗΠΑ.

Ο Μάικλ Κόζακ, υπηρεσιακός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επικεφαλής του γραφείου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις υποθέσεις του δυτικού ημισφαιρίου, διαβεβαίωσε νωρίτερα μέσω Twitter ότι η Ουάσινγκτον θα επιδιώξει να συνεργαστεί με τη μεταβατική κυβέρνηση της Βολιβίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης