Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες υπεραμύνθηκε σήμερα της λύσης των δύο κρατών για την επίλυση του Μεσανατολικού, απαντώντας στην Ουάσινγκτον που δηλώνει ότι δεν θέλει να επιμείνει σε μια τέτοια λύση.

Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε την Τρίτη ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα επιμείνει στη λύση των δύο κρατών. Σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχτεί στην Ουάσινγκτον τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την κατάσταση μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, άλλη από τη λύση της ίδρυσης δύο κρατών και θα έπρεπε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρήσουμε αυτή τη δυνατότητα” είπε ο Γκουτέρες από το Κάιρο, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Την Τρίτη, ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος είπε ότι “μια λύση των δύο κρατών που δεν θα φέρει την ειρήνη είναι ένας στόχος που κανείς δεν επιδιώκει να επιτευχθεί” και συνέχισε: “Η ειρήνη είναι ο στόχος, είτε αυτή πάρει τη μορφή της λύσης των δύο κρατών αν το θέλουν οι (ενδιαφερόμενες) πλευρές είτε κάτι άλλο αν το θέλουν οι πλευρές”.

Την αρχή των δύο γειτονικών κρατών που “θα ζουν με ειρήνη και ασφάλεια” την έχουν προασπιστεί εδώ και μισό αιώνα όλοι οι Αμερικανοί πρόεδροι, τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικανοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης