Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς αναγνωρίζει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Le Journal du Dimanche» ότι έκανε «μια γκάφα», μετά την αποκάλυψη ότι χρησιμοποίησε το κυβερνητικό αεροσκάφος για να μεταβεί στο Βερολίνο με δυο από τα παιδιά του για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Είναι ένα μάθημα που θα πρέπει να πάρουμε. Ήταν ένα λάθος, μια γκάφα. Κατάφερα να δώσω την εντύπωση στους Γάλλους ότι δεν αφιερώνομαι αποκλειστικά σε αυτούς. Λυπάμαι», δήλωσε στην JDD ο Γάλλος πρωθυπουργός κατά το πέρας τριήμερης περιοδείας του στα γαλλικά νησιά Ρεϊνιόν και Μαγιότ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βαλς απολογείται την ώρα που δύο Γάλλοι στους τρεις θεωρούν ότι το ταξίδι του στο Βερολίνο με κυβερνητικό αεροσκάφος προκειμένου να παρακολουθήσει με δύο από τα παιδιά του τον ποδοσφαιρικό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν κάτι «σοβαρό» και το 68% κρίνει επίσης ότι η μετακίνηση αυτή ζημίωσε την εικόνα του Γάλλου πρωθυπουργού, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Odoxa, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στην δημοσιότητα την Παρασκευή.

Εξάλλου για μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων (το 58% έναντι του 41%) η απόφασή του να «καταβάλει ο ίδιος το αντίτιμο του ταξιδιού για τα δύο παιδιά του, δηλαδή 2.500 ευρώ» δεν κλείνει το θέμα.
«Όπως όλοι οι πατεράδες, κυρίως αυτοί που απουσιάζουν συχνά, μου αρέσει να περνάω χρόνο με τους γιους μου», δηλώνει στην εφημερίδα.

«Είμαι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο, με την Μπάρτσα. Αυτό συνδέεται με την οικογένειά μου, οι Γάλλοι το γνωρίζουν, μου μιλούν γι’αυτό στον δρόμο», προσθέτει, αναφερόμενος στο πάθος του για την Μπαρτσελόνα, η οποία κέρδισε τον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αλλά είμαι πρωθυπουργός, οφείλω να είμαι άμεμπτος. Κατανοώ ότι οι Γάλλοι που δεν καταφέρνουν να βγάλουν τα έξοδα του μήνα μπορεί να σοκαρίστηκαν από αυτήν την άνεση. Ήταν μια γκάφα, δεν πρέπει να κάνω δεύτερη», σημειώνει.

«Η εμπιστοσύνη πρέπει να είναι η λέξη που θα κυριαρχήσει τα δύο προσεχή χρόνια (…) Μόνο μου πάθος είναι να εργαστώ για την ανάκαμψη της οικονομίας, για να είναι πιο ισχυρή η Δημοκρατία και για να αγωνιστώ για την καταπολέμηση της απειλής της τρομοκρατίας. Η δράση οδηγεί την ζωή μου. Η δουλειά. Βεβαίως υπάρχει φιλοδοξία, αλλά στην υπηρεσία των Γάλλων», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Θύελλα για το vip ταξίδι του Βαλς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης