Ο υπουργός Ανάπτυξης της Γερμανίας Γκερντ Μιούλερ προειδοποίησε να μην επικρατήσουν εθνικοί εγωισμοί στη διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

«Είναι κατανοητό ότι κάθε χώρα θέλει τώρα να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις εμβολίου, αλλά δεν πρέπει να παραμερίσουμε την παγκόσμια αλληλεγγύη», δήλωσε ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός σε σημερινή του συνέντευξη στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ιδίως οι φτωχότερες χώρες με αδύναμα συστήματα υγείας εξαρτώνται από την ταχεία παροχή εμβολίων προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού. Τον κορωνοϊό ή θα τον νικήσουμε παγκοσμίως ή καθόλου. Διαφορετικά θα επιστρέψει σε εμάς κατά κύματα. Ως ισχυρό εξαγωγικό κράτος, η Γερμανία διασυνδέεται διεθνώς με έναν ειδικό τρόπο. Θα ήταν λάθος να πιστέψουμε ότι είμαστε ασφαλείς στην Ευρώπη εάν εμβολιαστούμε μόνο εμείς», τόνισε ο Μιούλερ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε την «ανακοίνωση της εταιρείας Biontech ενθαρρυντική. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να συνεχιστεί η έρευνα για άλλα εμβόλια που θα μπορούσαν να διανεμηθούν στις αναπτυσσόμενες χώρες χωρίς υψηλό κόστος ψύξης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Γερμανία υποστηρίζει τη δίκαιη διανομή εμβολίων μέσω της πλατφόρμας Covax με 100 εκατομμύρια ευρώ».

Το Covax έχει τεθεί σε λειτουργία από τη Συμμαχία Εμβολίων Gavi, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και την Ερευνητική Συμμαχία CEPI.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης