Ο γιος του Ντέιβιντ Γκίλμορ, κιθαρίστα του συγκροτήματος Pink Floyd, ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης, αφού παραδέχτηκε ότι προέβη σε βιαιότητες, στη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης στο Λονδίνο, πριν από πέντε μήνες, κατά της αύξησης των διδάκτρων των πανεπιστημίων.

Ο Τσάρλι Γκίλμορ, 21 ετών, κατηγορείται για μια σειρά από αδικήματα στη διαδήλωση τον περασμένο Δεκέμβριο, στην διάρκεια της οποίας φωτογραφήθηκε να κρέμεται από μια σημαία στο κεντρικό ηρώο πολέμου της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση από ένα δικαστήριο μέχρι τον Ιούλιο, για να έχει χρόνο να ολοκληρώσει τις εξετάσεις του στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Press Association.

Ο Γκίλμορ έχει αποδεχτεί την ενοχή του, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένες πράξεις.

Θα πρέπει ακόμη να διευκρινίσει αν παραδέχεται ότι πήδηξε στο καπό ενός αυτοκινήτου που μετέφερε προσωπικό προστασίας μελών της βασιλικής οικογένειας που συνόδευε τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα στο θέατρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκίλμορ κατηγορείται επίσης για το σπάσιμο ενός παραθύρου σε ένα κατάστημα και για τη ρίψη ενός κάδου απορριμμάτων στη βασιλική αυτοκινητοπομπή. Ο κάδος δεν έπεσε πάνω στο βασιλικό ζεύγος, αλλά χτύπησε ένα άλλο αυτοκίνητο, όπως έχει αναφερθεί.

Ήταν μεταξύ των χιλιάδων ανθρώπων που διαδήλωναν στην πλατεία Τραφάλγκαρ και την πλατεία του Κοινοβουλίου και φωτογραφήθηκε να κρέμεται από τη σημαία της Βρετανίας στο μνημείο του Κενοταφίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης