Ο Γιούνκερ κάλεσε τα κράτη μέλη της Ε.Ε να σεβαστούν το σχέδιο μετεγκατάστασης των προσφύγων

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 03:58
Ο Γιούνκερ κάλεσε τα κράτη μέλη της Ε.Ε να σεβαστούν το σχέδιο μετεγκατάστασης των προσφύγων
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε την Παρασκευή τις χώρες μέλη της Ε.Ε που δεν σέβονται το σχέδιο μετεγκατάστασης των προσφύγων, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι «η αρχή του τέλους» για την Ένωση.

Η Επιτροπή παρουσίασε πέρυσι ένα σχέδιο μετεγκατάστασης 160.000 προσφύγων, κυρίως Σύρων σε διάφορες χώρες μέλη της ΕΕ. «Κάποια μέλη δεν το εφαρμόζουν», δήλωσε ο Γιούνκερ στη διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ στο Παρίσι.

«Θα είναι η αρχή του τέλους, αν ένας ορισμένος κανόνας τον οποίο έχουμε επεξεργαστεί δημοκρατικά δεν γίνεται σεβαστός από τις χώρες μέλη», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, αναφερόμενος κυρίως στην Ουγγαρία.

«Αν κάθε φορά που ένα κράτος μέλος δεν συμφωνεί με μια απόφαση, διοργανώνει δημοψήφισμα για να πει το αντίθετο από αυτό που λέει ο κανόνας δικαίου (…) δεν θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε και να κυβερνήσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση», εξήγησε ο Γιούνκερ.

Η ΕΕ «έχει θεμελιωθεί πάνω στο δίκαιο», υπογράμμισε. «Με λυπεί πολύ που βλέπω σήμερα ότι κάποια κράτη μέλη ξεχωρίζουν μη σεβόμενα πια τον ευρωπαϊκό κανόνα», συνέχισε ο ίδιος.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 03:58