Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο έχουν αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο περίπου πενήντα χώρες, δήλωσε την Τρίτη από την Μπογκοτά της Κολομβίας ότι θα επιστρέψει στο Καράκας, μολονότι κινδυνεύει να συλληφθεί επειδή παραβίασε τη δικαστική απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

«Ένας κρατούμενος δεν εξυπηρετεί κανέναν, ένας εξόριστος πρόεδρος επίσης. Βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή κατάσταση. Το αξίωμά μου και το καθήκον μου είναι να βρίσκομαι στο Καράκας, παρά τους κινδύνους», είπε ο Γκουαϊδό σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι NTN24.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση, πέρασε την Παρασκευή τα σύνορα με σκοπό να συντονίσει από την Κούκουτα την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα του. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της βοήθειας έχει σταλεί από τις ΗΠΑ, κατόπιν αιτήματος του ίδιου του Γκουαϊδό.

Τη Δευτέρα ο Γκουαϊδό συμμετείχε στην Μπογκοτά στη συνεδρίαση της «Ομάδας της Λίμα», στην οποία μετέχουν 13 χώρες της Λατινικής Αμερικής και ο Καναδάς. Δεσμεύτηκε ότι θα εντείνει τις πιέσεις για να αναγκάσει τον Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία, όμως απέκλεισε τη χρήση βίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης