Ο Γουόρεν Μπάφετ ψηφίζει... Χίλαρι για τις εκλογές του 2016

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014, 00:59
Ο Γουόρεν Μπάφετ ψηφίζει... Χίλαρι για τις εκλογές του 2016
Ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ υποστήριξε την Τρίτη ότι η Χίλαρι Κλίντον όχι μόνο θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά θα τις κερδίσει κιόλας.

«Η Χίλαρι θα είναι υποψήφια» είπε ο Μπάφετ σε ένα συνέδριο που διοργάνωσε το περιοδικό Fortune στην Καλιφόρνια με θέμα τις «Πιο ισχυρές γυναίκες». Εκτίμησε πως η Κλίντον θα το ανακοινώσει όσον το δυνατόν πιο αργά και εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως θα κερδίσει τις εκλογές. «Θα στοιχημάτιζα χρήματα, κάτι που συνήθως δεν κάνω», πρόσθεσε γελώντας.

Η Χίλαρι Κλίντον, η οποία την 26η Οκτωβρίου θα κλείσει τα 67, έχει αναβάλει τις ανακοινώσεις σχετικά με την ενδεχόμενη υποψηφιότητά της για τις αρχές του 2015.

Ο Γουόρεν Μπάφετ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Berkshire Hathaway, είναι στενός σύμμαχος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος στην τελευταία προεκλογική εκστρατεία του είχε καλέσει το Κογκρέσο να υιοθετήσει τον «κανονισμό Μπάφετ», δηλαδή τη φορολόγηση κατά τουλάχιστον 30% των ετήσιων εισοδημάτων που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014, 00:59