Ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ υποστήριξε την Τρίτη ότι η Χίλαρι Κλίντον όχι μόνο θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά θα τις κερδίσει κιόλας.

«Η Χίλαρι θα είναι υποψήφια» είπε ο Μπάφετ σε ένα συνέδριο που διοργάνωσε το περιοδικό Fortune στην Καλιφόρνια με θέμα τις «Πιο ισχυρές γυναίκες». Εκτίμησε πως η Κλίντον θα το ανακοινώσει όσον το δυνατόν πιο αργά και εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως θα κερδίσει τις εκλογές. «Θα στοιχημάτιζα χρήματα, κάτι που συνήθως δεν κάνω», πρόσθεσε γελώντας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χίλαρι Κλίντον, η οποία την 26η Οκτωβρίου θα κλείσει τα 67, έχει αναβάλει τις ανακοινώσεις σχετικά με την ενδεχόμενη υποψηφιότητά της για τις αρχές του 2015.

Ο Γουόρεν Μπάφετ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Berkshire Hathaway, είναι στενός σύμμαχος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος στην τελευταία προεκλογική εκστρατεία του είχε καλέσει το Κογκρέσο να υιοθετήσει τον «κανονισμό Μπάφετ», δηλαδή τη φορολόγηση κατά τουλάχιστον 30% των ετήσιων εισοδημάτων που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης