Ο Γκουτέρες διόρισε νέο επικεφαλής των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, 07:15
Ο Γκουτέρες διόρισε νέο επικεφαλής των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ
Ο νέος γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες διόρισε νέο επικεφαλής των ειρηνευτικών επιχειρήσεων, ενώ διατήρησε στις θέσεις τους τρία ανώτατα στελέχη, ως μέρος της καμπάνιάς του να μεταρρυθμίσει τα προγράμματα ειρήνευσης και ασφάλειας του διεθνούς οργανισμού.

«Έχω ανακοινώσει ότι η μεταρρύθμιση της στρατηγικής της γενικής γραμματείας για θέματα ειρήνης και ασφάλειας, λειτουργικότητας και δομής, θα αποτελέσει βασική προτεραιότητα» είπε σε δήλωσή του ο Γκουτέρες, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Δεκέμβριο.

«Η σημαντική αυτή εργασία θα απαιτήσει και ειδικές γνώσεις και εμπειρία από βασικά στελέχη και από όλα τα μέλη του προσωπικού» πρόσθεσε.

Ο Γκουτέρες δήλωσε ότι οι αλλαγές έγιναν εν όψει μιας εσωτερικής ανασκόπησης των επιχειρήσεων που αφορούν στην ειρήνη και την ασφάλεια, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο, οπότε και τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στις χώρες-μέλη του ΟΗΕ.

Ο Γκουτέρες διόρισε τον Γάλλο διπλωμάτη Ζαν-Πιερ Λακρουά επικεφαλής των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ για έναν χρόνο, καθώς ο προκάτοχός του Ερβέ Λαντσού αρνήθηκε την πρόσκληση να παραμείνει. Ο Λακρουά αναλαμβάνει την 1η Απριλίου.

Οι τρεις αξιωματούχοι που δέχθηκαν την πρόσκληση του Γκουτέρες να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τα τέλη Απριλίου του 2018 είναι ο Όσκαρ Φερνάντες-Ταράνκο (αναπληρωτής γ.γ. για τη στήριξη οικοδόμησης της ειρήνης), ο Ατούλ Χάρε (επικεφαλής στήριξης εδάφους του ΟΗΕ) και ο Τζέφρι Φέλτμαν (επικεφαλής των πολιτικών θεμάτων του ΟΗΕ).

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, 09:29