Ο προϊστάμενος του τμήματος εξωτερικών σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας, μητροπολίτης του Βολοκολάμσκ Ιλαρίων Αλφέγιεφ, αναγορεύτηκε επικεφαλής της Θεολογικής Σχολής του Πυρηνικού Πανεπιστημίου ΜΙΦΙ της Μόσχας.

Στην πρώτη του ομιλία, ο μητροπολίτης Ιλαρίων υπογράμμισε ότι ο σκοπός της Θεολογικής Σχολής σ’ ένα από τα πιο σπουδαία πανεπιστήμια φυσικών επιστημών της Ρωσίας είναι να συμβάλλει στον «διάλογο μεταξύ της θρησκείας και των επιστημονικών γνώσεων για τη φυσική δομή του σύμπαντος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κανείς δεν θα υποχρεώνει τους φοιτητές άλλων σχολών του πανεπιστημίου να παρακολουθούν τα μαθήματα της σχολής μας ή να δίδουν τις σχετικές εξετάσεις» πρόσθεσε ο Ιλαρίων.

Η απόφαση για τη δημιουργία της Θεολογικής Σχολής στο Πυρηνικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας και για τον διορισμό ως επικεφαλής της έδρας του μητροπολίτη Ιλαρίωνα ελήφθη ομόφωνα από το Επιστημονικό Συνέδριο του Πανεπιστημίου.

Ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα, μιλάει άριστα Ελληνικά, ενώ, ως πολυτάλαντη προσωπικότητα που είναι, έχει παρουσιάσει πολλές φορές στην Αθήνα έργα κλασικής μουσικής σε δική του σύνθεση. Η πιο πρόσφατη συναυλία του ήταν πριν από έναν μήνα, όταν στο Ηρώδειο μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη παρουσίασαν έργα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης