Τα μέτρα του μερικού lockdown, που ισχύουν στη Γερμανία, μπορεί να παραταθούν μέχρι τις αρχές της άνοιξης, αν οι μολύνσεις δεν τεθούν υπό έλεγχο, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα Die Welt.

Ο Αλτμάιερ δήλωσε στην Die Welt πως δεν είναι δυνατόν να αρθούν τα μέτρα, όταν σε μεγάλα τμήματα της Γερμανίας καταγράφονται περισσότερες από 50 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε τρεις με τέσσερις μακρούς χειμωνιάτικους μήνες μπροστά μας», δήλωσε. «Είναι δυνατόν οι περιορισμοί να συνεχισθούν τους πρώτους μήνες του 2021».

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συμφώνησε την Τετάρτη με τους επικεφαλής των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας να παραταθούν και να αυστηροποιηθούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού τουλάχιστον μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Η Γερμανία επέβαλε στις αρχές Νοεμβρίου ένα «light lockdown», στο πλαίσιο του οποίου έκλεισαν τα μπαρ και τα εστιατόρια, όμως επιτράπηκε να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία και τα καταστήματα. Τα μέτρα σταμάτησαν την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, όμως οι μολύνσεις έχουν σταθεροποιηθεί σε υψηλό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη Γερμανία 21.695 νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), αυξάνοντας σε 1.028.089 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης