Το ρόλο του μεσολαβητή ανέλαβε ο George Clooney μεταξύ των δύο σωματείων των Ηθοποιών του Χόλυγουντ, που διαφωνούν για τα οικονομικά.

Από την πλευρά του SAG, όπως λέγεται το ένα σωματείο, θέλει τα μέλη της AFTRA, να ψηφίσει κατά της συμφωνίας που έχουν υπογράψει τα αφεντικά τους με τους παραγωγούς των κινηματογραφικών στούντιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Clooney υποστηρίζει ότι «με το να τα βάζουν οι καλλιτέχνες μεταξύ τους, δίνουν μόνο παραπάνω δύναμη στα στούντιο να κάνουν ό,τι θέλουν».

Τα μέλη του SAG, που υπολογίζονται στους 120.000 ηθοποιούς, διεκδικεί μία καλύτερη συμφωνία για τους ίδιους, όταν οι ταινίες τους βγαίνουν σε DVD ή στο διαδίκτυο.

 Ο Tom Hanks  και  ο Alec Baldwin είναι δύο από τους πρωτοκλασάτους καλλιτέχνες που έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στην AFTRA. Στον αντίποδα βρίσκονται διάσημοι ηθοποιοί όπως ο Jack Nickolson και ο Ben Stiller, που υποστηρίζουν ότι η κίνηση του AFTRA υποβιβάζει τα τη θέση του SAG.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σαν αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, η παραγωγή νέων ταινιών μένει πολύ πίσω. Τα πράγματα, αναμένεται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο και η επερχόμενη απεργία των ηθοποιών – μελών του SAG την επόμενη εβδομάδα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης