Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατήγγειλε σήμερα την «υποκρισία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάποιες χώρες μέλη της οποίας κάλεσαν τους ισραηλινούς πρεσβευτές μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του Ισραήλ για την κατασκευή 1.800 νέων εβραϊκών κατοικιών στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Πρόκειται για υποκρισία. Η ΕΕ καλεί τους πρεσβευτές εξαιτίας της ανέγερσης μερικών σπιτιών; Πότε η ΕΕ κάλεσε τους παλαιστίνιους πρεσβευτές με αφορμή τις εκκλήσεις για καταστροφή του Ισραήλ;», κατήγγειλε ο Νετανιάχου ενώπιον των ξένων ανταποκριτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχει έρθει η ώρα να σταματήσει η υποκρισία», υπογράμμισε ο ίδιος. «Η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών δεν βοηθά την ειρήνη, πιστεύω ότι την εμποδίζει», πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή νέων κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ λίγες ημέρες μετά την πιο πρόσφατη επίσκεψη στο Ισραήλ του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, που προσπαθεί από τον Ιούλιο να καταλήξει σε μια συμφωνία ειρήνευσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Σήμερα, οι ισραηλινοί πρεσβευτές στο Λονδίνο, τη Ρώμη και το Παρίσι εκλήθησαν «σε ένδειξη διαμαρτυρίας» μετά τις ανακοινώσεις σχετικά με τα εποικιστικά σχέδια του Ισραήλ, σύμφωνα με τον ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Γιγκάλ Παλμόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάιμον Φρέιζερ, επικεφαλής της διπλωματικής υπηρεσίας του Φόρεϊν Όφις, εξήγησε στον ισραηλινό πρεσβευτή «ότι οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις (μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων) αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για να τερματιστεί η σύγκρουση μια και καλή» και «οι ανακοινώσεις για τον εποικισμό έχουν αρνητικές επιπτώσεις».

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Μαδρίτη έχει κληθεί να παρουσιαστεί στο ΥΠΕΞ της Ισπανίας αύριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης