Ο… Ισραηλινός Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 23:49
Ο… Ισραηλινός Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας σίγουρα δεν ανήκει σε εκείνους που τα λόγια τους και η εν γένει στάση τους στο παγκόσμιο πολιτικό στερέωμα περνούν απαρατήρητα. Έτσι, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από πρόσφατο «αστείο» του, που αφορούσε τους Εβραίους, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι διάλεξε έναν ιδιαίτερο τρόπο να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς τον λαό του Ισραήλ, σε διαδήλωση που οργανώθηκε σήμερα στη Ρώμη.

Μεταξύ άλλων, ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε τα ακόλουθα: «Η επίσκεψή μου στο στρατόπεδο εξόντωσης του Άουσβιτς, όπως και η φρίκη από τη βαρβαρότητα του Ολοκαυτώματος, γέννησαν μέσα μου ένα άσβεστο συναίσθημα αλληλεγγύης: έκτοτε, αισθάνομαι Ισραηλινός».

Και πρόσθεσε: «Η ασφάλεια του Ισραήλ εντός των συνόρων του και το δικαίωμά του να υπάρχει ως εβραϊκό κράτος είναι για εμάς τους Ιταλούς μια ηθική επιλογή και μια ηθική προσταγή ενάντια στην επιστροφή του αντισημιτισμού και του αρνητισμού και ενάντια στις πρόσφατες απειλές περί επίθεσης και καταστροφής του κράτους του Ισραήλ».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010, 23:49