Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε διαμερίσματα Παλαιστινίου που σκότωσε μία Ισραηλινή

Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε διαμερίσματα Παλαιστινίου που σκότωσε μία Ισραηλινή

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέστρεψαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή δύο διαμερίσματα που ανήκαν στην οικογένεια ενός Παλαιστινίου που κατηγορείται ότι σκότωσε μια Ισραηλινή τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε ο στρατός.

Ισραηλινοί στρατιώτες περικύκλωσαν το βράδυ το κτήριο στο οποίο βρίσκονταν τα διαμερίσματα της οικογένειας του Αραφάτ Ιρφάγια στη Χεβρώνα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Με τη βοήθεια εκσκαφέων κατέστρεψαν τα δύο διαμερίσματα. Στη συνέχεια ξέσπασαν ταραχές μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των Παλαιστινίων που είχαν μεταβεί στο σημείο.

Το πτώμα της 19χρονης Όρι Άνσμπαχερ εντοπίστηκε στις 7 Φεβρουαρίου στη νότια Ιερουσαλήμ, μια περιοχή στα σύνορα με τη Δυτική Όχθη.

Λίγο αργότερα συνελήφθη ο Αραφάτ Ιρφάγια, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε την Άνσμπαχερ με «εθνικιστικά κίνητρα», που συνδέονται δηλαδή με το Μεσανατολικό, επεσήμανε η Σιν Μπετ, η ισραηλινή υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας.

Ο φόνος της νεαρής γυναίκας είχε προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ κατεδαφίζει τακτικά σπίτια Παλαιστινίων που κατηγορούνται για αντι-ισραηλινές επιθέσεις.

Η ισραηλινή κυβέρνηση υπερασπίζεται τις κατεδαφίσεις αυτές παρουσιάζοντάς τες ως αποτρεπτικό μέσο για άλλους επίδοξους δράστες επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών. Οι επικριτές της πρακτικής αυτής την καταγγέλλουν ως συλλογική τιμωρία που επηρεάζει τις οικογένειες που βρίσκονται στον δρόμο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 11:24