Ο ιστότοπος WikiLeaks επιθυμεί να δημοσιεύσει τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017, 14:17
Ο ιστότοπος WikiLeaks επιθυμεί να δημοσιεύσει τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ
Σε περίπτωση που βρουν τις φορολογικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι διαχειριστές του ιστοτόπου WikiLeaks προτίθενται να τις δημοσιοποιήσουν, μεταδίδουν σήμερα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Για τον λόγο αυτό, ο WikiLeaks ζητεί να τού αποσταλούν τα σχετικά έγγραφα.

«Η σύμβουλος του Τραμπ Κέλιαν Κόνγουεϊ ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ δεν θα δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις. Στείλτε τις στο https://wikileaks.org/#submit ώστε να μπορέσουμε εμείς», ανέφερε ο WikiLeaks στον λογαριασμό του στο Twitter.

Την Παρασκευή, μια αίτηση που ζητούσε την άμεση δημοσιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων του Τραμπ ανέβηκε στον επίσημο ιστότοπο όπου αναρτώνται οι αιτήσεις που σχετίζονται με τον Αμερικανό πρόεδρο. Αυτή ήταν η πρώτη που εμφανίστηκε στον ιστότοπο μετά την ορκωμοσία του Τραμπ και μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει 230.323 υπογραφές.

Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο μεγιστάνας είχε αρνηθεί να αποκαλύψει πληροφορίες για τους φόρους που πληρώνει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει εκμεταλλευτεί παραθυράκια του νόμου για να αποφύγει να πληρώσει.

Ο ίδιος ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε στη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου ότι ο λόγος που δεν αποκαλύπτει τις φορολογικές του δηλώσεις είναι ότι αυτές ελέγχονται από την ομοσπονδιακή υπηρεσία εσόδων (IRS), και άρα είναι πολύ νωρίς για να δημοσιοποιήσει τα εν λόγω στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:

Παραμένει το «μυστήριο» με τα φορολογικά στοιχεία του Τραμπ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017, 14:17