Oι βρετανικές αρχές ασφαλείας διερευνούν μια πληροφορία ότι ο αποκαλούμενος από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ως «Jihadi John», ο Βρετανός δήμιος ομήρων του Ισλαμικού Χαλιφάτου τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών που διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός κατά των τζιχαντιστών.

Ο «Τζον» είναι αυτός που ευθύνεται για τον αποκεφαλισμό των δυο Αμερικανών δημοσιογράφων και άλλων δυο Βρετανών ομήρων της οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εν λόγω τζιχαντιστής πιστεύεται ότι τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής επίθεσης που έπληξε«σύναξη» της ηγετικής ομάδας του Χαλιφάτου σε μια ιρακινή πόλη κοντά στα σύνορα με τη Συρία το περασμένο Σάββατο, όπως γράφει η κυριακάτικη έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Το δημοσίευμα της Daily Mail

Ο αρχηγός της οργάνωσης, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, λέγεται ότι επίσης έχει τραυματιστεί κατά την ίδια επίθεση σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε ενήμεροι για τις αναφορές. Δεν μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου των Εξωτερικών. Αλλά και Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Τρίτη ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν αν ο Μπαγκντάντι χτυπήθηκε κοντά στη Φαλούτζα του Ιράκ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η οποία επικαλείται μια νοσοκομειακή πηγή που δεν κατονομάζει, ο «Jihadi John» , ο Μπαγκντάντι και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Ισλαμικού Χαλιφάτου μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομείο και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη συριακή πόλη Ράκα.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι δεν είναι σαφές πόσο σοβαροί είναι οι τραυματισμοί τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης