Ο Χρίστος Σπύρου είναι 33 χρονών, καλλιτέχνης, και δηλώνει ότι πυροβόλησε στον αέρα λόγω των έντονων συναισθημάτων λύπης και απόγνωσης που νιώθει.

Πυροβολισμοί έξω από τη Βουλή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη Δευτέρα, ένας νεαρός πυροβόλησε στον αέρα έξω από το κτίριο της Βουλής με το στρατιωτικό του όπλο G3. Στη συνέχεια πλησίασε την είσοδο της Βουλής και παρέδωσε το όπλο στους φρουρούς, για να συλληφθεί αργότερα από μέλη της αστυνομίας που έσπευσαν στη σκηνή. Την επόμενη μέρα, αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος, για να κληθεί αργότερα να παρουσιαστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Πρόκειται για τον Χρίστο Σπύρου, 33 χρονών, καλλιτέχνη αερογραφίας, από τη Λευκωσία.

Όπως ο ίδιος δηλώνει στη «Σημερινή», προέβη στην παράνομη πράξη λόγω των έντονων συναισθημάτων λύπης και απόγνωσης που του προκάλεσε η οικονομική κρίση. «Γίναμε μια κοινωνία ανέργων, φτωχών, και μια κοινωνία που ανέχεται τα πάντα» υποστηρίζει.

«Ήμουν πάρα πολύ αναστατωμένος και ξέσπασα με αυτό τον τρόπο. Πήρα το όπλο μου και πήγα στη Βουλή με το αυτοκίνητο. Περίμενα αρκετά λεπτά μέχρι να καθαρίσει ο δρόμος από αυτοκίνητα και πεζούς. Δεν ήθελα να τρομάξω κανέναν. Ήθελα απλά να αντιδράσω σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου και να στείλω το μήνυμα ότι υπάρχει κόσμος που υποφέρει. Όταν ο δρόμος ήταν καθαρός από κίνηση, έβγαλα το όπλο μου, του έβαλα μια σφαίρα, όπλισα και πυροβόλησα στον αέρα. Στη συνέχεια πήγα στην είσοδο της Βουλής και έδωσα το όπλο σε έναν αστυνομικό. Ένιωθα τόσο χάλια, που δεν μίλησα σχεδόν καθόλου. Οι αστυνομικοί μού φέρθηκαν με κατανόηση και τους ευχαριστώ. Είμαι υπόλογος των πράξεών μου και δεν ζητώ χάρη από κανέναν» είπε ο Χρίστος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον πνίγουν τα χρέη

Ο 33χρονος εργάζεται, από το πρωί μέχρι το βράδυ, στο εργαστήριο που διατηρεί σε απομακρυσμένη περιοχή στο Τσέρι. Χρησιμοποιώντας μπογιές δημιουργεί, συνήθως κατά παραγγελία, αερογραφίες σε τοίχους, οχήματα, κράνη, έπιπλα, ρούχα, αλλά και bodypaint. Ερωτηθείς για την οικονομική του κατάσταση αναφέρει ότι, παρ’ όλο που η δουλειά του είναι σε καλό δρόμο, τον πνίγουν χρέη αρκετών χιλιάδων ευρώ από τραπεζικό δάνειο.

Έχασε τον αδελφό του

Στις 12/9/2009 έχασε τον αδελφό του Μάριο Χρίστου, τότε 26 χρονών, πρωταθλητή του χάντμπολ, σε τροχαίο ατύχημα με μοτοσικλέτα που σημειώθηκε στη λεωφόρο Τσερίου. Ο νεαρός φέρεται να έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε με αποτέλεσμα να συρθεί στην άσφαλτο και να προσκρούσει σε αυτοκίνητο που πρόλαβε να σταματήσει στο αντίθετο ρεύμα. Ο Χρίστος κατήγγειλε στην αστυνομία, παρουσιάζοντας και φωτογραφίες που έβγαλε, την κάκιστη κατάσταση του οδοστρώματος. Η υπόθεση παραπέμφθηκε από το δικαστήριο στη Νομική Υπηρεσία, όπου εκκρεμεί.

Από κατάθλιψη πάσχει η μητέρα

Μετά τον θάνατο Μάριου, η οικογένεια ήταν απαρηγόρητη. Η μητέρα, πρώην πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια στο αεροβόλο τυφέκιο, πάσχει από κατάθλιψη και έχει επιχειρήσει αρκετές φορές να τερματίσει τη ζωή της. «Μετά την τελευταία απόπειρα με χάπια πριν από δύο εβδομάδες, αποφασίσαμε πως το καλύτερο για εκείνη ήταν να μείνει για λίγο καιρό στο ψυχιατρείο, όπου θα είναι υπό την επίβλεψη ειδικών που μπορούν να τη βοηθήσουν. Τη Δευτέρα επέστρεψε στο σπίτι για να περάσουμε μαζί τις γιορτές» λέει ο 33χρονος.

Ο πατέρας, πρώην πανευρωπαϊκός πρωταθλητής στη σκοποβολή και εκ γενετής κωφός, χώρισε με τη μητέρα του Χρίστου και σήμερα διαμένει αλλού. Η μητέρα, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, είναι άνεργη και συντηρείται αποκλειστικά από επίδομα που λαμβάνει από το Γραφείο Ευημερίας. «Είναι γύρω στα 360 ευρώ και η μητέρα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τόσο λίγα χρήματα» είπε ο 33χρονος.

Παρά τις δυσκολίες που περνά, ο Χρίστος δηλώνει αφοσιωμένος στην τέχνη του, η οποία τον βοηθά να ξεχνά για λίγο τα προβλήματά του και του δίνει ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης