H τροπική καταιγίδα Καρλ, που κινείται πάνω από τον ανατολικό Ατλαντικό και ενισχύθηκε την Πέμπτη το βράδυ, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα, ο επόμενος τυφώνας στον Ατλαντικό.

Το σύστημα, θα δημιουργήσει άμεση απειλή αν αρχίσει να προσγειώνεται κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, καθώς κομμάτια του εκτείνονται διάσπαρτα προς τα δυτικά, πάνω από μια αρκετά μεγάλη θαλάσσια περιοχή της λεκάνης του Ατλαντικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η τροπική θύελλα κινήθηκε από την αφρικανική ακτή, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και τώρα έχει βάλει πλώρη προς τα νησιά Cabo Verde…

Στην παρούσα φάση πάντως, εμπορικά πλοία ή κρουαζιερόπλοια που κινούνται κοντά στα νησιά Leeward, θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή λόγω της θαλασσοταραχής.

“Είναι πολύ νωρίς για να πω σε αυτό το σημείο αν το σύστημα θα επηρεάσει τις Μικρές Αντίλλες και τις Παρθένες Νήσους αλλά αυτό μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο εμπειρογνώμονας τυφώνων Νταν Κοτλόσκι.

Ένας χώρος υψηλής πίεσης που παρατηρείται στο κέντρο πάνω από το Βόρειο Ατλαντικό, θα οδηγήσει σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα σε ένα ισχυρό τροπικό σύστημα, αλλά όχι νωρίτερα από τα τέλη της επόμενης εβδομάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως αποτέλεσμα, ο Καρλ θα μπορούσε να γίνει ο πέμπτος τυφώνας της εποχής στον Ατλαντικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης