Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν απέτισε φόρο τιμής στον ηγέτη της επανάστασης του Βιετνάμ Χο Τσι Μινχ σήμερα, στο τέλος του επίσημου ταξιδιού του στο Ανόι όπου μετέβη αυτή την εβδομάδα για τη σύνοδο κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία τερματίστηκε χωρίς αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια ημερομηνιών-σταθμών στην ιστορία της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνηθίζει να υποκλίνεται ενώπιον των λειψάνων των προκατόχων του, του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ και του παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ, που φυλάσσονται σε μαυσωλείο στα περίχωρα της Πιονγκγιάνγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο η επίσκεψη αυτή στο μνημείο όπου φυλάσσεται η ταριχευμένη σορός του ήρωα της επανάστασης του Βιετνάμ είναι ασυνήθιστη. Ο βορειοκορεάτης ηγέτης κατέθεσε στεφάνι που έφερε το όνομά του και την επιγραφή «Διατηρώντας τη μνήμη του προέδρου Χο Τσι Μινχ» πριν υποκλιθεί επί ένα λεπτό.

Είναι το πρώτο ταξίδι του Κιμ Γιονγκ Ουν στο Βιετνάμ, άλλο ένα μονοκομματικό καθεστώς. Είναι επίσης η πρώτη φορά που βορειοκορεάτης ηγέτης μεταβαίνει σε αυτή τη χώρα μετά την επίσκεψη του 1964 του Κιμ Ιλ Σουνγκ, στενού συμμάχου του Χο Τσι Μινχ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης