Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα επισκεφθεί την Πιονγκγιάνγκ τον ερχόμενο μήνα κατόπιν προσκλήσεως του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν για να παραστεί στους εορτασμούς για την 70η επέτειο από την ίδρυση της Βόρειας Κορέας, γράφει σήμερα η εφημερίδα της Σιγκαπούρης Straits Times.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Κινέζου ηγέτη στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας από το 2012 που ανέλαβε καθήκοντα και γίνεται 13 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη που πραγματοποίησε Κινέζος πρόεδρος στην Πιονγκγιάνγκ, ο προκάτοχος του Σι, Χου Τζιντάο, ο οποίος είχε μεταβεί στην Βόρεια Κορέα το 2005, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Straits Times δεν αναφέρει τις πηγές της για την είδηση αυτή και το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει προς το παρόν απαντήσει σε αίτημα για σχολιασμό της πληροφορίας αυτής.

Οι εορτασμοί στη Βόρεια Κορέα αναμένεται να γίνουν στις 9 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με την Straits Times στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Σι μπορεί να γίνουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Η Κίνα είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος της Βόρειας Κορέας και ο Κιμ έχει επισκεφθεί τη χώρα αυτή τρεις φορές μέχρι στιγμής φέτος. Στις επισκέψεις του αυτές είχε συνομιλίες με τον Σι για την βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ΗΠΑ έχουν εντείνει τις κυρώσεις τους στη Βόρεια Κορέα για να πιέσουν την Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα. Αυτήν την εβδομάδα, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες που εξάγουν οινοπνευματώδη και τσιγάρα στη Βόρεια Κορέα σε παραβίαση των κυρώσεων αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης