Περισσότερο από το 40% των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Νότια Κορέα έχει εντοπιστεί σε άτομα άνω των 60 ετών, γεγονός που εξηγεί εν μέρει την αύξηση των ασθενών με Covid-19 που έχουν σοβαρά συμπτώματα ή νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

Η Νότια Κορέα είναι αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων, το οποίο έχει το επίκεντρό του στη Σεούλ και τις γύρω περιοχές, όπου ζουν περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσε ότι χθες Τρίτη εντοπίστηκαν 267 νέα κρούσματα κορωνοϊού, μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγουμένη. Συνολικά στη Νότια Κορέα έχουν καταγραφεί 20.449 κρούσματα και 326 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ήταν 124 σήμερα, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Κιμ Γκανγκ-λιπ, έναντι μόλις εννέα στις 18 Αυγούστου.

«Ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση αυξάνεται σταθερά» υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νότια Κορέα ήταν η πρώτη χώρα στην οποία εξαπλώθηκε η επιδημία του κορωνοϊού μετά την Κίνα στις αρχές του έτους, όμως τότε η μεγάλη πλειονότητα όσων μολύνθηκαν ήταν σχετικά νέοι σε ηλικία, γεγονός που πιθανότατα συνέβαλε στον μικρό αριθμό των νεκρών που έχει καταγραφεί στη χώρα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η άνοδος των κρουσμάτων τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει φέρει στα όριά τους τα νοσοκομεία, με λιγότερο από το 3% των κλινών, μόλις εννέα, στις μονάδες αυξημένης φροντίδας να είναι διαθέσιμες στην ευρύτερη περιοχή της Σεούλ έναντι 22% πριν 10 ημέρες, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας καταβάλλει προσπάθειες για την εξεύρεση περισσότερων κλινών, καθώς αναμένει ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση, αφού πάρα πολλοί νέοι ασθενείς με κορωνοϊό είναι άνω των 60, εξήγησε ο Κιμ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο η κοινωνική αποστασιοποίηση μπορεί να μειώσει τον αριθμό των μολύνσεων και για τον λόγο αυτό κάλεσε τους πολίτες να ακυρώσουν ταξίδια και να παραμένουν στο σπίτι τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης