Η εικόνα της μοναχικής προσευχής του Πάπα Φραγκίσκου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου έχει ριζωθεί βαθιά στις καρδιές των άθεων, αλλά από την άλλη πλευρά, στο Βατικανό και σε μέρη επιρροής των καθολικών υπάρχουν εκείνοι που εργάζονται για να μεταδώσουν το μήνυμα ότι ο κορωνοϊός είναι τιμωρία από τον Θεό εξαιτίας του Ποντίφικα. 

Με το συγκεκριμένο θέμα ασχολήθηκε η τηλεοπτική εκπομπή «Report» του δημοσιογράφου Sigfrido Ranucci, που μεταδόθηκε στο κανάλι Rai3. Ένα ταξίδι που αφορά στον πόλεμο στο εσωτερικό του Βατικανού. Στην εκπομπή,  ο John-Henry Westen, διευθυντής της καθολικής ιστοσελίδας Lifesitenews, μιλά για «προδοσία του Πάπα εναντίον του Κυρίου» και συνδέει άμεσα το «ναι» του Πoντίφικα στις «ιερές κοινωνίες με διαζευγμένες και ξαναπαντρεμένες» με την τιμωρία της πανδημίας του κορωνοϊού.  Όπως αναφέρει η εκπομπή, αμερικανικές ιστοσελίδες και ιεροκήρυκες στις ΗΠΑ κατηγορούν τον Πάπα Φραγκίσκο για ειδωλολατρία επειδή δέχθηκε στο Βατικανό, μετά τη σύνοδο του Αμαζονίου, τα αγάλματα του Pachamama, μιας θεότητας των Ίνκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκπομπή αποκαλύπτει και τις εσωτερικές διατριβές εντός του Βατικανού οι οποίες αφορούν στον Αρχιεπίσκοπο Carlo Maria Viganò, πρώην διαπιστευμένο αντιπρόσωπο του Πάπα στις ΗΠΑ αλλά κυρίως τον πολύ ισχυρό Καρδινάλιο Raymond Burke, μέλος του Κονκλάβιου, ο οποίος με τον Ποντίφικα δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις.

Από το Βατικανό έως τις ισχυρές αμερικανικές δυνάμεις που ελέγχουν την πολιτική, το βήμα είναι σύντομο, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εκπομπή. Ο Burke είναι πρόεδρος του φιλανθρωπικού ιδρύματος Sciacca (του οποίου ο Salvini είναι επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής) και πρώην πρόεδρος του Dignitatis Humanae, το οποίο συνδέεται με τον Steve Bannon, πρώην σύμβουλο του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αποκαλύπτει το Report, «ένα δισεκατομμύριο δολάρια έχουν έρθει στην Ευρώπη από αμερικανικούς χριστιανικούς οργανισμούς για να χρηματοδοτήσουν ακροδεξιά κινήματα και ενώσεις και να προκαλέσουν προβλήματα στον Πάπα. Τα χρήματα αυτά, αγγίζουν επίσης και την ευρωομάδα της Ιταλίδας πολιτικού, Giorgia Meloni».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλη η εκπομπή βασίζεται στην τηλεοπτική παραγωγή με τίτλο «Θεός Πατρίδα Οικογένεια ΑΕ» του δημιουργού Giorgio Mottola, όπου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Norma Ferrara και τη Simona Peluso. Η περιγραφή των δημιουργών αναφέρει το εξής:

«Με το ξέσπασμα της πανδημίας, το μέτωπο που ισχυρίζεται ότι είναι “υπέρκαθολικό” επιστρέφει με επίθεση εναντίον του Πάπα Φραγκίσκου. Ο κορωνοϊός είναι η θεϊκή τιμωρία για την προδοσία του Πάπα. Είναι μια από τις επιθέσεις εναντίον του, η οποία έρχεται μετά από άλλες ανάλογες επιθέσεις που αφορούσαν τους μετανάστες, τους διαζευγμένους, την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των ομοφυλοφίλων».

Όλο το τηλεοπτικό πρόγραμμα που μεταδόθηκε από τo κανάλι Rai3 στα ιταλικά:

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης