Υπό το βάρος των αλλεπάλληλων παραιτήσεων μελών της κυβέρνησής του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Gordon Brown αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα κυβερνητικό ανασχηματισμό.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι θα συμβεί σήμερα», δήλωσε εκπρόσωπος της Downing Street, ενώ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κυβερνητικός ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και όλα αυτά ενώ σήμερα ανακοίνωσε την παραίτησή του και ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας John Hutton, σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Ο Hutton είναι το έκτο μέλος της βρετανικής κυβέρνησης που παραιτείται σε διάστημα τεσσάρων ημερών.

Η χθεσινή παραίτηση του υπουργού Εργασίας και Συντάξεων, James Purnell, θεωρήθηκε μεγάλο πλήγμα προς την ηγεσία του Gordon Brown, ο οποίος αγωνίζεται να διατηρήσει τον έλεγχο της κυβέρνησής του εν μέσω της κλιμακούμενης πολιτικής κρίσης που προκάλεσε τo σκάνδαλο των κοινοβουλευτικών εξόδων. Ο Purnell, μάλιστα, κάλεσε ανοικτά τον Brown να παραιτηθεί.

Παράλληλα, τα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, οι οποίες διεξήχθησαν χθες, δείχνουν μεγάλες απώλειες για το κυβερνόν Εργατικό Κόμμα, ενώ οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που θα ανακοινωθούν το βράδυ της Κυριακής είναι το ίδιο δυσοίωνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Πρώτη καταχώρηση: 05 Ιουνίου 2009, 05:05)

Διαβάστε επίσης:

Παραίτηση ενός ακόμη Βρετανού υπουργού

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης