Ο διεκδικητής του προεδρικού θώκου στην Ακτή Ελεφαντοστού, Αλασάνε Κουατάρα, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να παρατείνει επ’ αόριστον την απαγόρευση εξαγωγών κακάο, που έχει εξαγγείλλει για ένα μήνα, εάν ο αντίπαλός του πρώην πρόεδρος Γκμπάμπο δεν παραδώσει την εξουσία, όπως επιβάλλει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Σε συνέντευξη στους Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς, ο Κουατάρα που χρησιμοποιεί οικονομικά μέσα για να αναγκάσει τον αντίπαλό του να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, εκμυστηρεύτηκε πως σκοπεύει να παρατείνει την απαγόρευση εξαγωγών του προϊόντος, που είχε επιβάλλει για ένα μήνα, εκτός εάν παραχωρήσει την εξουσία, ο Γκμπάμπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κουατάρα ο οποίος διαμένει σε ξενοδοχείο υπό την προστασία δυνάμεων του ΟΗΕ, έχει ανακοινώσει το μέτρο της απαγόρευσης των εξαγωγών από τις 23 Ιανουαρίου, αλλά πολλοί φοβούνται ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει εκτίναξη της τιμής του προϊόντος μελλοντικά σε υψηλά έτους.

” Η απαγόρευση αφορά τις εξαγωγές. Οι εταιρίες εξαγωγών μπορούν να συνεχίσουν να το συλλέγουν. Ειλικρινά πιστεύω πως ο κ.Γκμπάμπο θα αποχωρήσει πριν οι ποσότητες του κακάο αρχίσουν να σαπίζουν στις αποθήκες “, δήλωσε ο Κουατάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης