Μία γυναίκα από το Μπανγκλαντές, η Τάνια, με βρετανικό διαβατήριο, έγινε η αιτία να αποκαλυφθεί ένα από τα ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, το «δεξί χέρι» του αρχηγού αλ Μπαγκντάντι.

Η Τάνια έπειτα από τη διαφυγή της αφηγήθηκε για πρώτη φορά τη συμμετοχή της στην οργάνωση και τη φυγή της μετά μέσω ΤουρκίαςΕίναι ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, ονομάζεται Τζον Γεωργελάς, γεννήθηκε στο Τέξας με καταγωγή από Κρήτη και μεγάλωσε ως χριστιανός ορθόδοξος, για να ασπαστεί το Ισλάμ μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω του διαδικτύου ήρθε σε επαφή με την Τάνια, την οποία και παντρεύτηκε. Μαζί της μέσω Τουρκίας πήγε στο Ιράκ και από εκεί, αφού γνωρίστηκε με την ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους, εγκαταστάθηκε στη Συρία στο σπίτι ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού του συριακού σταθμού, ο οποίος το εγκατέλειψε.

Με την Τάνια απέκτησε τρία παιδιά.

Η Τάνια κάποια στιγμή εγκαταλείπει τη Συρία και μέσω Τουρκίας και Κωνσταντινούπολης επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου παντρεύτηκε για δεύτερη φορά τον Craig.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τάνια έπειτα από τη διαφυγή της αφηγήθηκε για πρώτη φορά τη συμμετοχή της στην οργάνωση και εν συνεχεία τη φυγή της μέσω Τουρκίας.

Ο πατέρας του Τζον, όπως είπε, ήταν γιατρός στον αμερικανικό στρατό. «Ο Τζον ριζοσπαστικοποιήθηκε μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Έλαβε το όνομα Εμπού Χασάν ελ Μουχατζίρ» ανέφερε.

Όπως υποστήριξε, η γνωριμία της με τον Τζον έγινε μέσω ισλαμικού σάιτ και ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε το 2004. Τα τρία τους παιδιά τα ανέθρεψαν με την ιδεολογία και τις προσταγές του ριζοσπαστικού Ισλάμ.

«Όταν ανακηρύχθηκε το Χαλιφάτο από τον ISIS, η σκέψη μας ήταν να πάμε στη Συρία. Ο τότε άνδρας μου έγινε ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της οργάνωσης, ήταν το “νούμερο 1” στέλεχος που οργάνωνε τη συμμετοχή των δυτικών μαχητών στην οργάνωση» είπε η Τάνια.

Η Τάνια με τα δύο από τα τρία της παιδιά

Γι’ αυτό και η ίδια ονομάστηκε «First Lady», όπως δήλωσε στο περιοδικό «Atlantic».

Μεταξύ άλλων η Τάνια εξιστόρησε:

«Mετά τον γάμο μας το όνειρό μας ήταν να κάνουμε παιδιά μαχητές, για να πολεμήσουν στο όνομα του Αλλάχ. Όταν ήμουν μικρή, ήλθα αντιμέτωπη με ρατσιστική διάκριση και με είχαν στο περιθώριο. Όταν γνώρισα τον Τζον, το όνειρό μας ήταν να ζήσουμε στο κράτος του Χαλιφάτου. Τα παιδιά μας ήταν μικρά και ήμουν πέντε μηνών έγκυος. Δεν μπόρεσα να αντισταθώ άλλο στην επιμονή του Τζον και πήγαμε στη Συρία. Εγκατασταθήκαμε στην περιοχή Azez σε ένα σπίτι που εγκατέλειψε Σύρος στρατιωτικός. Το σπίτι δεν είχε νερό, δεν είχε φως, δεν ήταν τα πράγματα όπως τα ονειρευτήκαμε. Δεν άντεξα πολύ καιρό, είπα ότι θέλω να φύγω, ο Τζον με πήγε στα σύνορα με την Τουρκία, εκείνος έμεινε εκεί. Όταν επέστρεψα, χωρίσαμε».

Η Τάνια περιέγραψε πως η διαφυγή της ήταν δύσκολη και όταν επέστρεψε στο Λονδίνο, παντρεύτηκε τον Craig. Μαζί, πηγαίνουν στην εκκλησία. Και μπορεί τώρα να έχει άλλο σύζυγο, όμως, όπως δηλώνει, αγαπάει ακόμα τον Τζον…

Η Τάνια με τον έναν γιο της

Η Τάνια με τον δεύτερο σύζυγό της Graig

Αριστερά: Η Τάνια - Δεξιά: Ο Τζον Γεωργελάς μετά τη ριζοσπαστικοποίησή του

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης