Ο Λευκός Οίκος εντείνει τις προσπάθειές του να πατάξει τις διαρροές στα MME

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017, 06:25
Ο Λευκός Οίκος εντείνει τις προσπάθειές του να πατάξει τις διαρροές στα MME
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ κλιμάκωσε την πίεση που ασκεί στο προσωπικό της αμερικανικής προεδρίας για να σταματήσουν οι διαρροές στον Τύπο, τις οποίες απεχθάνεται ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε την Κυριακή ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico.

Ο Σπάισερ κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου το προσωπικό της προεδρίας που είναι αρμόδιο για τις δημόσιες σχέσεις και το οποίο βαρύνουν υποψίες πως ευθύνεται για κάποιες τουλάχιστον από τις διαρροές, για να απευθύνει την προειδοποίηση ότι θα υπάρξουν συνέπειες αν συνεχιστούν αυτού του είδους οι διαρροές, σύμφωνα με τον Politico, ο οποίος επικαλέστηκε... πηγές στον Λευκό Οίκο.

Μάλιστα, τα μέλη του προσωπικού αναγκάστηκαν να παραδώσουν τα τηλέφωνά τους για έλεγχο πριν από τη σύσκεψη. Ο Σπάισερ τους διεμήνυσε ότι θα αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα σε περίπτωση που υπάρξει διαρροή στα ΜΜΕ για όσα τους είπε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας επισήμανε ακόμη στους εργαζομένους ότι διάφορες εφαρμογές κρυπτογραφίας, οι οποίες διαγράφουν μηνύματα μετά την αποστολή τους, είναι παράνομο να χρησιμοποιούνται από το προσωπικό του Λευκού Οίκου, διότι παραβαίνουν τον νόμο για τα αρχεία της αμερικανικής προεδρίας.

Η προσπάθεια του Λευκού Οίκου να πατάξει τις διαρροές καταγράφεται καθώς η ρήξη ανάμεσα στον Τραμπ και τα μέσα ενημέρωσης βαθαίνει. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος κατήγγειλε τη διασπορά «ψευδών ειδήσεων», ενώ το Σάββατο ο Τραμπ γνωστοποίησε ότι αποφάσισε να μην πάει στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου στα τέλη Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017, 06:26