O πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε την Τρίτη ότι οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της συζύγου του και στενών συνεργατών του αποτελούν τιμή χαρακτηρίζοντας την ίδια ώρα τις ΗΠΑ «δειλές».

«Σε ευχαριστώ Ντόναλντ Τραμπ» είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας σε μια τηλεοπτική παρέμβαση. Επιπλέον, ο Μαδούρο χαρακτήρισε στις ΗΠΑ «δειλές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μην αγγίζετε τη Σίλια. Μην αγγίζετε την οικογένεια! Μην είστε δειλοί!. Το μοναδικό της έγκλημα συνίσταται στο ότι είναι η σύζυγός μου. Καθώς δεν μπορούν να τα βάλουν με τον Μαδούρο, επιτίθενται στη Σίλια» κατηγόρησε την Ουάσινγκτον.

Η σύζυγος του προέδρου Σίλια Αντέλα Φλόρες ντε Μαδούρο, η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ελοΐνα Ροντρίγκες Γκόμες και ο υπουργός Άμυνας Βλαντίμιρ Παντρίνο Λόπες είναι μεταξύ των έξι προσώπων που έχουν στόχο οι κυρώσεις. Τα περιουσιακά στοιχεία τους στο έδαφος των ΗΠΑ παγώνουν.

Ο Νικολάς Μαδούρο εξέφρασε τη στήριξή του στα μέλη της κυβέρνησής του που βρέθηκαν στο στόχαστρο των κυρώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Περιβάλλομαι από πρόσωπα σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν κυρώσεις. Ευχαριστώ τον Ντόναλντ Τραμπ που με περιβάλλει με αξιοπρέπεια. Κάθε κύρωση της “γκρίνγκο” κυβέρνησης, εκτός του ότι είναι παράνομη και άχρηστη, αποτελεί τιμή για εμάς, τους επαναστάτες» είπε ο Μαδούρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης