Ο Μάικ Πομπέο ισχυρίζεται πως η οικογένειά του είναι πιο ασφαλής χάρη στον Ντόναλντ Τραμπ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020, 07:50
Ο Μάικ Πομπέο ισχυρίζεται πως η οικογένειά του είναι πιο ασφαλής χάρη στον Ντόναλντ Τραμπ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο προχώρησε χθες Τρίτη σε μια κίνηση χωρίς προηγούμενο στην αμερικανική πολιτική ιστορία, παρεμβαίνοντας στο εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικανών από την Ιερουσαλήμ και αναλαμβάνοντας την αμφιλεγόμενη, ασυνήθιστη πρωτοβουλία να εκφωνήσει μια καθαρά κομματική ομιλία εν μέσω του επίσημου ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή.

Οι Αμερικανοί υπουργοί Εξωτερικών είναι άγραφη παράδοση να προσπαθούν να αποφεύγουν να εμπλέκονται σε κομματικές αντιπαραθέσεις στις ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Πομπέο είναι κοινό μυστικό ότι τρέφει τη φιλοδοξία να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία μια μέρα.

Μίλησε για τη γυναίκα του και τον γιο του για να εξάρει τον Ντόναλντ Τραμπ: «Είναι πιο ασφαλείς, και οι ελευθερίες τους είναι πιο ασφαλείς, επειδή ο πρόεδρος Τραμπ άρχισε να κάνει πραγματικότητα το όραμά του (σ.σ. που συνοψίζεται στο σύνθημα) "Πρώτα η Αμερική"» είπε ο Πομπέο απευθυνόμενος στο συνέδριο του GOP, με φόντο την ιστορική παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Η ομιλία, που ο Πομπέο διαβεβαίωσε πως έκανε ως πρόσωπο και όχι ως κυβερνητικός αξιωματούχος, επικεντρώθηκε κατόπιν σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, από το Ιράν ως την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα.

Οι Δημοκρατικοί θέλουν να διενεργηθεί έρευνα για την ομιλία αυτή του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020, 08:27