Ο Μακρόν «σέβεται» την απόφαση του Νικολά Ιλό να παραιτηθεί από την κυβέρνηση

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018, 17:37
Ο Μακρόν «σέβεται» την απόφαση του Νικολά Ιλό να παραιτηθεί από την κυβέρνηση
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα από την Κοπεγχάγη ότι "σέβεται" την απόφαση του Νικολά Ιλό, ενός "ελεύθερου ανθρώπου", όπως τον χαρακτήρισε, να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του "με άλλη μορφή".

"Επέλεξα τον Νικολά Ιλό πριν από 15 μήνες επειδή είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος. Σέβομαι την ελευθερία του, ελπίζω ότι θα βασίζομαι στη δέσμευσή του υπό άλλη μορφή από εκεί όπου θα βρίσκεται", είπε ο Μακρόν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Δανίας Λαρς Ράσμουσεν.

Ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης ανακοίνωσε σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση επειδή αισθανόταν "ολομόναχος" στον αγώνα του για περιβαλλοντικά θέματα.

"Μέσα σε 15 μήνες η κυβέρνηση έκανε περισσότερα απ' οποιαδήποτε άλλη κατά την ίδια περίοδο στο θέμα αυτό", επέμεινε ο Μακρόν. "Αυτό που θα πρέπει να οικοδομήσουμε είναι μια κοινωνία του 21ου αιώνα όπου ο καθένας θα βρει τη θέση του, θα μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια και θα ζει με ασφαλή τρόφιμα σε ένα υγιές περιβάλλον. Είναι μια μάχη που δεν κερδίζεται από τη μια μέρα στην επόμενη" πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η Ευρώπη χρειάζεται "μεγαλύτερες φιλοδοξίες για το κλίμα" τονίζοντας ότι η Γαλλία "έδωσε τη μάχη της και θα συνεχίσει να αγωνίζεται προς αυτήν την κατεύθυνηση και οι επόμενοι μήνες θα είναι αποφασιστικής σημασίας υπό αυτήν την έννοια".

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018, 17:37