Στη Μασσαλία και συγκεκριμένα στο Μεσογειακό Νοσοκομειακό- Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Λοιμώξεων επισκέφτηκε την Πέμπτη Ο Εμανουέλ Μακρόν χωρίς η Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας να ανακοινώσει επίσημα την επίσκεψή του αυτή.

Επικεφαλής του Ινστιτούτου είναι ο γνωστός στα media και κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Didier Raoult ο οποίος εδώ και μήνες υποστηρίζει πως η χλωροκίνη είναι μία ουσία η οποία αναστέλλει την δράση του covid-19. Αμφιλεγόμενος κυρίως εκ της συμπεριφοράς του και star των ΜΜΕ πρόσφατα αποχώρησε από το επιστημονικό συμβούλιο το οποίο συμβουλεύει τον Πρόεδρο Μακρόν και την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνεται πως ο Didier Raoult αποχώρησε κατηγορώντας του υπόλοιπους επιστήμονες πως είναι «μεθοδιστές» δηλαδή ακολουθούν τους κανόνες by the book  θυσιάζοντας στο όνομα των πρωτοκόλλων την καθημερινή μάχη του γιατρού με την ασθένεια. Ο Didier Raoult πρόκειται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα κλινικής έρευνας επί 1000 ασθενών στους οποίους χορηγήθηκε χλωροκίνη.

Προφανώς πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη αν η έρευνα και τα κλινικά συμπεράσματα βασίζονται σε επιστημονικά άρτια διαδικασία. Ο Didier Raoult  είναι πολύ αγαπητός σε συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους κυρίως της παραδοσιακής δεξιάς στη Γαλλία . Πίσω από τις επιστημονικές  κουΐντες δηλαδή εξελίσσεται και ένα πολιτικό παιγνίδι όπως αφήνει να εννοηθεί η γαλλική Le Monde στο ρεπορτάζ της για την αιφνιδιαστική μετάβαση του Εμανουέλ Μακρόν στην Μασσαλία.

Είναι επίσης ενδιαφέρον πώς η σύζυγος του Προέδρου Μπριζίτ Μακρόν διατηρεί και αυτή επαφές με τον Didier Raoult προκειμένου το Μέγαρο των Ηλυσίων να είναι συνεχώς ενημερωμένο για τα αποτελέσματα των κλινικών ερευνών ως προς την αποτελεσματικότητα της χλωροκίνης. Δεν καλύπτονται από δημοσιογράφους οι επαφές του Προέδρου Μακρόν με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου της Μασσαλίας καθώς και η συνάντηση του με τον Didier Raoult.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης