Ο Μεντβέντεφ απέπεμψε 10 στρατηγούς λόγω διαφθοράς

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011, 11:32
Ο Μεντβέντεφ απέπεμψε 10 στρατηγούς λόγω διαφθοράς
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, απήλλαξε από τα καθήκοντά τους δέκα στρατηγούς του Υπουργείου Εσωτερικών, ανάμεσά τους και αξιωματικοί της περιφερειακής αστυνομίας, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Στην ανακοίνωσή του διευκρινίζεται πως αποπέμφθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Γιακουτίας (Σιβηρία), ο επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή Βορονέζ (Κεντρική Ρωσία) και ο υποδιοικητής της αστυνομίας της περιοχής Εκατερίνενμπουργκ (Ουράλια). Η ρωσική προεδρία δεν ανακοίνωσε τους λόγους της αποπομπής τους.

Πηγή του ρωσικού Υπουργείου Εσωτερικών, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ρία Νοβόστι, επισημαίνει ότι υπήρξαν πολλοί λόγοι για τις αποπομπές αυτές, όπως το όριο ηλικίας, η επιθυμία των ίδιων των αξιωματικών να απαλλαγούν από τα καθήκοντά τους, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στο αστυνομικό σώμα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έχει ήδη αποπέμψει από την αρχή του χρόνου τουλάχιστον δέκα ανώτατους αξιωματούχους του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Μεντβέντεφ έχει αρχίσει μια μεγάλη εκστρατεία μεταρρυθμίσεων στα σώματα της αστυνομίας, κυρίως για λόγους διαφθοράς. Το ένα τρίτο των κρουσμάτων διαφθοράς αφορά σε αστυνομικούς, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011, 11:44