«Ο Μεντβέντεφ είναι φερέφωνο των εχθρών»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010, 12:20
«Ο Μεντβέντεφ είναι φερέφωνο των εχθρών»
Κατά μέτωπο επίθεση στον πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εξαπέλυσε ο Ιρανός ομόλογός του, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος κατά τη διάρκεια χθεσινής τηλεοπτικής του ομιλίας σε κρατικό κανάλι, τον αποκάλεσε «φερέφωνο των εχθρών» του Ιράν.

Ο Αχμαντινετζάντ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους πρεσβευτές, (ο Μεντβέντεφ) είπε ότι το Ιράν οδεύει προς την ατομική βόμβα. Λυπούμαστε που ο Μεντβέντεφ έγινε φερέφωνο των σχεδίων των εχθρών του Ιράν. Η Ρωσία είναι μία μεγάλη χώρα, φίλη, και θέλουμε να ενισχύσουμε αυτή τη φιλική σχέση, αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτά τα σχόλια (του Ρώσου προέδρου) εξυπηρετούν την προπαγάνδα που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ».

Στις 12 Ιουλίου, ο πρόεδρος Μεντβέντεφ επισήμανε ότι το Ιράν «κοντεύει να αποκτήσει το δυναμικό που θεωρητικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πυρηνικών όπλων», ενώ τρεις μέρες αργότερα, στο πλαίσιο συνάντησής του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι η χώρα του περιμένει «διευκρινίσεις» από την Τεχεράνη.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010, 12:20