Ο «μικρός Μέσι» στο στόχαστρο των Ταλιμπάν

Ο «μικρός Μέσι» στο στόχαστρο των Ταλιμπάν
Πριν από δύο χρόνια, η αγάπη του μικρού Αφγανού Μουρτάζα Αχμάντι για το αστέρι της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι, είχε συγκινήσει όλο τον κόσμο.

Η φωτογραφία του φορώντας μία αυτοσχέδια φανέλα του Μέσι από πλαστική σακούλα είχε γίνει viral, ενώ ο ίδιος ο Αργεντίνος σταρ του έστειλε μία φανέλα και μία μπάλα με την υπογραφή του. Συναντήθηκαν αργότερα το ίδιο έτος στο Κατάρ σε έναν φιλικό αγώνα της Μπαρτσελόνα.

Ωστόσο, η σχέση του με το αστέρι της Μπαρτσελόνα, φαίνεται ότι τον έβαλε στο στόχαστρο των Ταλιμπάν και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του για δεύτερη φορά.

Ο επτάχρονος Μουρτάζα Αχμάντι, ξαναδιηγήθηκε την τραγική του ιστορία σε ασφαλές περιβάλλον στην Καμπούλ την Πέμπτη.

Όπως αναφέρει ο Μουρτάζα, το σπίτι τους τη νύχτα περιτριγυριζόταν από άγνωστους άνδρες. «Ένας άντρας ερχόταν και με ρωτούσε, “είσαι ο Μουρτάζα – Μέσι;”».

«Εγώ έλεγα “όχι δεν είμαι, το όνομά μου είναι Μεχντί” και οι φίλοι μου μου έλεγαν να το σκάσω», αναφέρει.

Αυτά τα περιστατικά ανάγκασαν τον μικρό Μουρτάζα να σταματήσει να πηγαίνει σχολείο, να παίζει μπάλα στο δρόμο και να αναγκάζεται να μένει στο σπίτι, υπό το φόβο μήπως τον απαγάγουν.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, άγνωστοι περίμεναν τριγύρω από το σπίτι μας. Όταν οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν στο Ανγκόρι (περιοχή της περιφέρειας Γκάζνι) τραπήκαμε σε φυγή, δεν μπορούσαμε να μείνουμε πια εκεί γιατί ο κόσμος ήξερε ότι αυτό είναι το σπίτι του Μουρτάζα», εξηγεί η μητέρα του Μουρτάζα, Σαφίκα Αχμάντι.Η οικογένεια εγκατέλειψε την περιφέρεια Γκάζνι και κατέφυγε στην Καμπούλ.

Οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν μία σφοδρή επίθεση στην περιφέρεια που τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης τον Αύγουστο και έπειτα μία δεύτερη το Νοέμβριο.

Η οικογένεια είχε προηγουμένως αναζητήσει καταφύγιο στο βόρειο Πακιστάν, αλλά αναγκάστηκε να επιστρέψει όταν της τελείωσαν τα χρήματα, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Μουρτάζα κατάφερε να κρατήσει τα υπογεγραμμένα αναμνηστικά και ακόμη ονειρεύεται να γίνει ένα αστέρι του ποδοσφαίρου όπως ο Λιονέλ Μέσι.

Πηγή: Sputnik 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018, 14:13