Παραμύθι σε ΝΔ και Μύκονο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022, 15:12
Παραμύθι σε ΝΔ και Μύκονο

Άραγε, σας πέρασε από το μυαλό να διοργανώσετε ένα διαστημικό πάρτι, και μάλιστα στη Μύκονο, με σαμπάνιες ηλικίας 170 ετών που ανελκύστηκαν από ναυάγιο στη Βόρειο Βαλτική και με πάγο εισαγόμενο μέσω NASA από τη Σελήνη;

Σκεφτήκατε πως σε αυτό το «κλειστό» πάρτι θα παρακάθονταν δίπλα-δίπλα τα μέλη των βασιλικών και πριγκιπικών οικογενειών των Αραβικών Εμιράτων με την αφρόκρεμα του ελληνικού τζετ σετ, τους πρωταγωνιστές του μυκονιάτικου lifestyle, της αιρετής ηγεσίας του νησιού και κάποιων πολιτικών που διατηρούν σχέσεις με τον διοργανωτή αυτής της απίστευτης εκδήλωσης;

Αναλογιστήκατε ποτέ πως η «ψυχή» ενός τέτοιου μοναδικού γεγονότος θα μπορούσε να είναι ένας συμπατριώτης μας από τη Χαλκιδική, ο Νίκος Τσερκεζίδης, ο οποίος στους κύκλους του κυβερνώντος κόμματος της Βορείου Ελλάδος είναι γνωστός ως επιχειρηματίας και μάλιστα ως «βασιλιάς της ανακύκλωσης»; Όπως άλλωστε δηλώνει και ο ίδιος, επίτιμος καλεσμένος σε αυτό το διαστημικό πάρτι θα είναι η Αυτού Υψηλότης του, ο πρίγκιπας Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, ο οποίος βεβαίως θα βρίσκεται στη Μύκονο με τους συνεργάτες του από την επόμενη εβδομάδα.

Φανταστείτε τα πραγματικά μεγέθη που συνιστούν μια τέτοια διοργάνωση στο «νησί των ανέμων». Εικόνες από τις «Χίλιες και μία νύχτες» και τα κατορθώματα του «Σεβάχ του Θαλασσινού». Μύθοι και όνειρα από τα βάθη της Ανατολής σε πλήρη ώσμωση με τον κοσμοπολίτικο αέρα της Μυκόνου.

Ο Νίκος Τσερκεζίδης, όπως μάλιστα ο ίδιος επιμένει υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κατάφερε -βλέπετε- το ακατόρθωτο: Οι τοπικές αρχές τού υποσχέθηκαν κάθε δυνατή βοήθεια. Ο ίδιος ο δήμαρχος του νησιού «αγκάλιασε» το όλο εγχείρημα, όπως επισημαίνεται σε δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Ο Νίκος Τσερκεζίδης, όπως αναφέρει στις προσωπικές του επισημάνσεις, γνώρισε τον πρίγκιπα του Ντουμπάι μέσω του Σαμπάχ αλ Άχμαντ αλ Τζαμπρ, του γνωστού Εμίρη του Κουβέιτ. Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται ελαφρώς, δεδομένου ότι αυτός ο Εμίρης απεδήμησεν εις Κύριον εν έτει 2006, συγκεκριμένα δε στις 15 Ιανουαρίου. Τότε ο Νίκος Τσερκεζίδης θα ήταν ακόμη σε πολύ νεαρή ηλικία, αλλά όλα αυτά είναι απλές λεπτομέρειες.

 

 

Άλλωστε, ο επιχειρηματίας εκ Βορείου Ελλάδος διαθέτει πειστήρια. Πολλά πειστήρια και ντοκουμέντα. Κυρίως φωτογραφικά. Τον απολαμβάνουμε συνομιλούντα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρωθυπουργό της χώρας, ή με τον κ. Πέτσα, εξέχον πολιτικό στέλεχος της σημερινής κυβέρνησης, ή ακόμη με τον ισχυρό υπουργό Κωστή Χατζηδάκη. Ο εκ Χαλκιδικής ορμώμενος φιλόδοξος λάτρης (αλλά ερασιτεχνικά φερόμενος) των δημοσίων σχέσεων εμφανίζεται εναγκαλιζόμενος τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Πόθεν προκύπτει, άραγε, αυτή η γνωριμία; Επί το εξοργιστικότερον, δε, ο Νίκος Τσερκεζίδης εμφανίζεται χαμογελαστός να συνομιλεί μετά του Αλέξη Τσίπρα, του ηγέτη της Αριστεράς και της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως γενικότερα. Αλήθεια, τι περιθώρια πολιτικού διαλόγου υφίστανται μεταξύ ενός αριστερού και ενός μόνιμου θαμώνα των παραδοξοτήτων που ευδοκιμούν παραδοσιακά στο «νησί των ανέμων»;

Στα αυτοσχέδια βιογραφικά σημειώματά του ο Ν. Τσερκεζίδης αφήνει να εννοηθεί πως ήταν ή θα είναι υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Δείτε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Ο περί ου ο λόγος αυτοπαρουσιάζεται και αυτοπροτείνεται ως νέο πρόσωπο στην πολιτική κονίστρα, παρακαλώ, και εξηγεί: «Ένα νέο όνομα φαίνεται ότι εντάσσεται στην πολιτική κονίστρα του τόπου, καθώς ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Νίκος Τσερκεζίδης βρέθηκε και παρακολούθησε από κοντά τις εργασίες του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, είχε επαφές με στελέχη, παράγοντες, βουλευτές και υπουργούς του κόμματος και δήλωσε διαθέσιμος ώστε να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Ο κ. Τσερκεζίδης κατάγεται από την περιοχή του Δήμου Σιθωνίας, όπου υπάρχει κενό στις υποψηφιότητες. Ο ίδιος προχώρησε σε οικονομική ενίσχυση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος και μετά το πέρας του συνεδρίου παρέθεσε δείπνο στους συνέδρους, παρατηρητές και στη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος που βρέθηκε στην Αθήνα». Με λίγα λόγια, ο κ. Τσερκεζίδης προσφέρει εαυτόν διά πάσαν χρήσιν. Όχι λοιπόν και υποψήφιος βουλευτής!

Πόσα ακόμη πρέπει να ειπωθούν ώστε κάποιος να αντιληφθεί πως κάτι τρέχει με τον Νίκο Τσερκεζίδη; Πως κάτι δεν πάει καλά με τον εκ Χαλκιδικής επιχειρηματία... Πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν ποτέ σαμπάνιες 170 ετών από ναυάγιο στη Βαλτική ή παγάκια εισαγωγής από τη Σελήνη, προσκλήσεις σε πάρτι που εσωκλείουν πραγματικά διαμάντια και, τέλος, «γαλαζοαίματοι πρίγκιπες» από το Ντουμπάι που τους έφερε σε επαφή ένας εδώ και χρόνια νεκρός Εμίρης του Κουβέιτ... Πόσο χρειάζεται στον κ. Πέτσα, στον κ. Μπακογιάννη, στον κ. Χατζηδάκη και στον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη να καταλάβουν ότι το fake φωνάζει από μακριά και ότι δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας σε όσα ισχυρίζεται και προτείνει ο κ. Νίκος Τσερκεζίδης;   

Πολλά τα ερωτήματα λοιπόν και ακόμη περισσότερες οι απορίες για τους λόγους που επιτρέπουν σε κάποιους να επιβιώνουν τόσο αβασάνιστα, τόσο ανέξοδα και εύκολα εκμεταλλευόμενοι την απίστευτη ελαφρότητα του ελληνικού VIP μοντέλου διαβίωσης. Προσέξτε: Ποιος θα πίστευε σε τούτη δω τη ζωή πως ένας Έλληνας με καταγωγές από τη Μαύρη Θάλασσα θα μπορούσε ποτέ να διοργανώσει ένα πάρτι με συστατικά που μόνον η φαντασία ενός Ιουλίου Βερν ή ενός βαρόνου Μινχάουζεν θα μπορούσε να συλλάβει; 

 

Είναι αλήθεια πως η ιστορία του αυτοδημιούργητου από τη Χαλκιδική, τον οποίο οι συντοπίτες του γνωρίζουν άριστα και από την καλή και από την ανάποδη, είναι εντυπωσιακή. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι τοπικοί άρχοντες της Μυκόνου και οι γηγενείς δημοσιογράφοι, καθώς και κάποιοι συνάδελφοι εν Αθήναις, πίστεψαν πως ακόμη και το πλέον εξοργιστικό παραμύθι έχει ενδιαφέρον αν πωληθεί καταλλήλως. Έλα όμως που ούτε σαμπάνιες από ναυάγιο ρωσικού ιστιοφόρου στη Βαλτική υπάρχουν, ούτε διαστημόπλοιο της ΝΑSΑ με πάγο από το Φεγγάρι θα φθάσει ποτέ στη Γη για να ξεφορτώσει «παγάκια» για το πάρτι του Νίκου Τσερκεζίδη. Δυστυχώς για όλους τους επαγγελματίες αφελείς, δεν υπάρχει ούτε πρίγκιπας του Ντουμπάι ούτε θα τυπωθούν προσκλήσεις για το πάρτι του Millennium που θα εσωκλείουν ένα πραγματικό διαμάντι.

Πρόκειται για άλλο ένα πρόχειρα αρχιτεκτονημένo, με νεοελληνικά συστατικά, fake story στη Μύκονο που απευθυνόταν σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό. Είναι ο κόσμος που ζει με ψέματα τα οποία διοχετεύουν ψεύτες για να τα καταναλώσουν άνθρωποι εθισμένοι στην ψευδή εικόνα τους. Από την ψευδή συνείδηση στην ψευδεπίγραφη ζωή δεν είναι ούτε ένα τσιγάρο δρόμος. 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022, 15:28