Tο όνομα και το σύμβολο της πολιτικής πλατφόρμας με την οποία εισέρχεται στην πολιτική αρένα της Ιταλίας παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο απερχόμενος τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Μόντι. «Επιλογή των Πολιτών με τον Μόντι για την Ιταλία» είναι το όνομα αυτής.

Τα αποκαλυπτήρια του συμβόλου έγιναν από τον ίδιο τον Μόντι στο ξενοδοχείο Plaza της Ρώμης μπροστά σε 100 δημοσιογράφους και δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία. Ένας μπλε κύκλος σε λευκό φόντο και τα χρώματα της ιταλικής σημαίας επέλεξε ο «Προφεσόρε» για να συμβολίσει τη μεταμόρφωσή του από τεχνοκράτη σε πολιτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρουσιάζοντας το όνομα και το σύμβολο της λίστας του, ο Προφεσόρε έβαλε τέλος στην αναμονή σχετικά με τη μορφή καθόδου του κεντρώου χώρου στην εκλογική αναμέτρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ιταλική Βουλή «κατεβαίνουν» τελικά τρεις λίστες και μόνο η μία, η «Επιλογή των Πολιτών» φέρει το όνομα του Μάριο Μόντι. Η Ένωση Κέντρου (Udc) του Πιερ Φερντινάντο Καζίνι και το κόμμα Μέλλον και Ελευθερία (Fil) του Τζανφράνκο Φίνι αποτελούν μέρος της συμμαχίας, αλλά κατεβαίνουν στις εκλογές με τα δικά τους σύμβολα και υποψηφίους. Αντίθετα στη Γερουσία είναι ενιαία η κάθοδος των κεντρώων δυνάμεων που προσυπογράφουν την ατζέντα και τις επιλογές του Μάριο Μόντι.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης